Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер поздрави лидера на гръцките

...
Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер поздрави лидера на гръцките
Коментари Харесай

Юнкер поздрави Мицотакис за изборната му победа и го предупреди, че го чака много работа

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер поздрави водача на гръцките консерватори Кириакос Мицотакис за безапелационната му победа на вчерашните предварителни парламентарни избори и му напомни, че го чака още доста работа за икономическото възобновяване на страната му, съобщи Франс прес, представена от Novini.bg.

" Държа да ви поздравя за вашата безапелационна победа на парламентарните избори. Вие познавате моята персонална обвързаност към Гърция и нейния народ, които толкоз страдаха през последното десетилетие ", написа Юнкер в обръщение в Туитър, съпроводено от копие на приветственото му писмо.

" Имам цялостно доверие в персоналните ви качества и в качествата на гръцкия народ да отворите нова по-ярка страница в историята на вашата страна. Можете да разчитате за това на персоналната ми поддръжка и на поддръжката на Европейската комисия ", акцентира Юнкер.

" Едно от огромните старания и едно от достиженията на Европейската комисия, с които се гордея /.../ беше да помогнем на Гърция да затвори страницата на рецесията и да си сътвори бъдеще. Гърция заема през днешния ден мястото, което й се поставя в сърцето на Европа и на еврото. Много беше направено, само че остава още доста да се направи ", заключава ръководителят на Европейската комисия.

Комисарят по икономическите въпроси Пиер Московиси също изпрати поздравления на Кириакос Мицотакис. " Благодарности на /досегашния премиер/ Ципрас, който направи доста за страната си и за Европа, поздравления и триумф на Мицотакис да продължи да възвръща гръцката стопанска система. Европейската комисия ще поддържа постоянно гръцкия народ ", написа Московиси в страницата си в Туитър.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР