Председателят на Европейската комисия (ЕК) Урсула фон дер Лайен подкрепя

...
Председателят на Европейската комисия (ЕК) Урсула фон дер Лайен подкрепя
Коментари Харесай

Да стигнем до дъното на тази история! - Урсула фон дер Лайен подкрепя да има разследване за COVID-19

Председателят на Европейската комисия (ЕК) Урсула фон дер Лайен поддържа призивита за следствие на произхода на новия ковид и счита, че Китай би трябвало да бъде зает в този развой, написа CNBC.

Властите в страни като Германия, Швеция и Австралия насочиха апели да се организира изследване по какъв начин тъкмо е почнало разпространяването на вируса, който до момента болести над 3,2 млн. души в света и взе над 230 хиляди жертви.

Пред CNBC Фон дер Лайен разяснява, че би желала да види интензивно взаимоотношение от страна на Китай в взаимна работа с Европейски Съюз, с цел да се стигне " до дъното на цялата тази история ".

„ Смятам, че за всички ни е значимо, значимо е за целия свят. Никога не знаеш по кое време ще стартира идващият вирус, тъй че всичко, което желаеме, е за идващия път. Научихме си урока и създадохме система за ранно предизвестие, която действително действа, и целият свят би трябвало да способства за това “, показва още тя.

Фон дер Лайен прикани за по-голяма бистрота в бъдеще и съобщи, че държавните управления би трябвало да си научат уроците от сегашната рецесия. По думите ѝ един от уроците от сегашната пандемия е нуждата от повече данни, които да бъдат оценени от " един централизиран индивид, по този начин че механизмът за ранно предизвестие да е доста по-добър. "

„ Така да вземем за пример, на равнище Европейски съюз знаем, че се нуждаем от по-стабилна система от данни за такива обстановки, като тази сега с ковид “, разяснява още тя.

Фон дер Лайен не вижда заплаха от утежняване на връзките с Китай вследствие на инициирането на сходно разследване „ Не, не мисля, тъй като всичко е в наш интерес. Тази пандемия нанесе толкоз огромни вреди, за всички е значимо идващия път да бъдем по-добре готови, когато и да се случи още веднъж сходна рецесия ", съобщи тя. 

Нейните мнения идват в миг, когато Европейската комисия е подложена на напън поради появили се рецензии за смекчаване на тона на отчет на институцията за дезинформация към ковид.

Европейска комисия публично отхвърли да се е поддала на напън от Пекин, само че еврокомисарят по външна политика Жозеп Борел не отхвърли, че Китай е изразил опасения по отношение на отчета, заяви в. Politico.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР