Председателят на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер не изключва възможността на неговия

...
Председателят на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер не изключва възможността на неговия
Коментари Харесай

Юнкер не изключва жена да оглави Еврокомисията

Председателят на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер не изключва опцията на неговия пост да пристигна жена. Той също по този начин се застъпва за увеличение броя на дамите на управителни постове в изпълнителната власт на Евросъюза, оповестява БГНЕС. В четвъртък Юнкер беше в Словения, където даде конференция.

„ Вижте, аз не влизам в състава на идната Еврокомисия, заради което не ме е грижа за нейния състав, само че бих желал там да има повече дами “, сподели той.

По думите на Юнкер, когато той формирал сегашната Еврокомисия, в листата с препоръчаните кандидатури имало единствено една жена. Той съумял да усили техния брой до 9. „ Защото 60% от завършващите университетите са дами. Никога не бих изключил, че жена може да оглави Еврокомисията, само че това не е коментар за незабавни дейности “, сподели той. Мандатът на Европейска комисия под управлението на Юнкер ще завърши в края на октомври. Имената на наследниците на позициите на ръководителя на Европейска комисия и на висшия представител за външната политика би трябвало да бъдат съгласувани от водачите на срещата на върха на Европейски Съюз на 20-21 юни, след което те се показват за утвърждение от Европейския парламент.

Сред забележимите претенденти от европейските партии, взели участие в изборите за Европейски парламент, има две дами: Маргрета Вестагер, номинирана от либералите и подкрепена от последователи на френския президент, както и водачът на европейските Зелени в Екологичен потенциал Ска Келер. Въпреки това, Манфред Вебер, водачът на най-голямата дясноцентристка секта в Европейския парламент, се счита за най-вероятния претендент за поста на началник на Европейската комисия. /faktor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР