Председателят на Епископската конференция на Католическата църква в България Епископ

...
Председателят на Епископската конференция на Католическата църква в България Епископ
Коментари Харесай

Католическата църква в България: Пазим спомен от искрената братска християнска обич на Патриарх Неофит

Председателят на Епископската конференция на Католическата черква в България Епископ Христо Пройков изпрати съболезнователен адрес до Светия Синод от името на конференцията и на католическата общественост у нас по отношение на кончината на Негово Светейшество Патриарх Неофит.

" С надълбоко огорчение научаваме вестта за кончината на обичния брат в Христа, Български Патриарх и Софийски Митрополит Неофит, който с огромна отдаденост в Господа служи на Църквата и на българския народ.

Пазим спомен от откровената братска християнска любов на Негово Светейшество Патриарх Неофит, неведнъж изразявана към представителите на Католическата черква и към българската католическа общественост.

Епископската конференция на Католическата черква в България сервира съболезнования на Светия Синод на Българската Православна Църква, на духовенството и правилните, като молитвено просим от Бога упокоение за душата му.

Нека Преблагият и Милосърден Господ одобри в небесните Си селения новопреставления патриарх Неофит като го подари с безконечна светлина, мир и покой.

Вечна памет на блаженопочившия Патриарх Неофит! "


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР