Председателят на ЕК Урсула Фон дер Лайен коментира съобщението на

...
Председателят на ЕК Урсула Фон дер Лайен коментира съобщението на
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: България и Полша получават газ от своите съседи от ЕС

Председателят на Европейска комисия Урсула Фон дер Лайен разяснява известието на „ Газпром “ за спирането на доставките на газ за някои страни от Европейски Съюз.

" Решението на Кремъл е опит за изнудване и не е изненада.Нашият отговор ще бъде неотложен, обединен и съгласуван ", съобщи тя.

По думите й това е нещо, за което Европейската комисия се приготвя с страните членки и интернационалните сътрудници.

Тя посочи, че България и Полша получават газ от своите съседи от Европейски Съюз. " Това демонстрира солидарността, само че и резултатът от основаната инфраструктурата на общността ", счита ръководителят. 

„ Ще подсигуряваме, че решението на Газпром има допустимо минимум влияние върху потребителите в Европейски Съюз.Освен това Европейска комисия ще ускори работата си с районните групи от страни членки, които могат да обезпечат незабавна взаимност една на друга ”, добави тя.

Сключена е договорка и със Съединени американски щати за доставки на газ за тази и идната година, стана ясно още от думите й. Очаква се да бъде направен и съгласуван отговор на Европейски Съюз против решенията на Русия.

Урсула Фон дер Лайен беше безапелационна, че в 97% от договорите е упоменато, че валутата за заплащане на съветски газ е евро или долари.

„ Плащането с рубли е нарушаване на съществуващите контракти, в случай че в тях не е упоменато друго ”, посочи тя.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР