Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ се обяви за разум и

...
Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ се обяви за разум и
Коментари Харесай

ДПС поиска редовен кабинет поне до местните избори

Председателят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ се разгласи за " разсъдък и разговор " и даде поръчка за поддръжка на постоянен кабинет, който да издържи най-малко до локалните избори.

" Обществото е разграничено по доста въпроси, само че ясно може да се открои болшинство, което желае да сме част от Европейски Съюз и НАТО, желае да сме демократична и финансово постоянна страна, желае живот по европейски стандарт. Мнозинството от българските жители не желае нови предварителни избори. Защото едни предварителни избори освен няма да решат, а ще задълбочат проблемите.

" Приемане на бюджета е необходимо, би трябвало да се овладеят цените и инфлацията. Трябва да се подсигурява мирът и сигурността на жителите. За задачата е необходим постоянен кабинет с ясни цели и проект за деяние. Срокът за деяние на този кабинет също би трябвало да е доста явен. Той би трябвало да приготви и идните локални избори. Поставим ли под риск спокойното образуване и осъществяване на локалните избори, рискуваме тежки за страната ни последствия ", сподели Мустафа Карадайъ.

Той направи конкретизиране, че " не е належащо да заложим на срещи пред камери ", а всяка от партиите да даде хрумвания за " проект за деяние с ясни периоди ".

" Избирателите без значение че гласоподават за разнообразни политически сили, са обединени в тезата, че нито една групировка не би трябвало да ръководи независимо. Политиците да седнат на масата на договарянията и да стартират да си приказват ", сподели той в речта си при разкриване на 49 Народно заседание.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР