Председателят на Демократическата юнионистка партия на Северна Ирландия Арлийн Фостър

...
Председателят на Демократическата юнионистка партия на Северна Ирландия Арлийн Фостър
Коментари Харесай

Ирландските юнионисти отхвърлят сделката на Джонсън за Brexit

Председателят на Демократическата юнионистка партия на Северна Ирландия Арлийн Фостър ще удостовери позицията си, че отхвърля съглашението, което министър председателят на Англия реализира с Европейския съюз за Brexit.
Това ще се случи в нейното изказване при започване на годишната конференция на партията, която ще стартира малко по-късно, предава BBC.
Официалната позиция на групировката е, че не поддържа съглашението за Северна Ирландия, защото то ще " сътвори граница в Ирландско море ". Юнионистите настояват, че договорката ще ощети локалната стопанска система и ще навреди на единството на Англия.
До този миг няма публично мнение за това дали партията ще поддържа предлагането на Борис Джонсън за осъществяване на предварителни избори на 12 декември.
Премиерът желае от партиите в Народното събрание да одобрят неговото предложение за предварителен избор, което се чака да бъде импортирано за гласоподаване на 28 октомври.
Малко преди началото на годишната конференция, Фостър съобщи, че демократичните юнионисти ще употребяват дните до 28 октомври, с цел да обмислят предлагането на Джонсън.
Тя съобщи пред английски медии, че нейната партия " не се опасява от избори ", само че те въпреки всичко би трябвало да помислят дали това би било вярно решение на този стадий.
Фостър добави, че Джонсън е участвал на предходната конференция на партията през 2018, където е направил " доста ясни мнения ", свързани с Brexit и Северна Ирландия. Според нея той обаче не е удържал на думата си.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР