Председателят на Демократическата партия на Камарата на представителите в САЩ

...
Председателят на Демократическата партия на Камарата на представителите в САЩ
Коментари Харесай

Заради нарушения на човешките права Пелоси призова за бойкот на зимната олимпиада

Председателят на Демократическата партия на Камарата на представителите в Съединени американски щати Нанси Пелоси прикани за " дипломатически протест " на зимните олимпийски игри през 2022 година в Пекин поради нарушавания на човешките права в Китай.

" Не можем да се държим по този начин, като че ли всичко е подреди във връзка с олимпийските игри в Китай ", сподели Пелоси на взаимно чуване на комисията по правата на индивида на Том Лантос и изпълнителната комисия на Конгреса за Китай.

" За страдание сме тук, тъй като Китай продължава да смазва всички политически съперници ", сподели ръководителят на Демократическата партия на Камарата на представителите, добавяйки, че Съединени американски щати са задължени да " приказват против нарушаванията на правата на индивида в Китай ".

" Нека създадем дипломатически протест, в случай че в действителност тази Олимпиада се състои ", сподели Пелоси. " Не знам дали е допустимо, тъй като в предишното не сме успявали ".

В взаимното чуване участваха деятели, които осъдиха отношението на Китай към неговото уйгурско мюсюлманско малцинство и политическите репресии в Хонконг.

„ Домакинството на Олимпийските игри се трансформира в потвърдено решение за властнически режими, с цел да избелят закононарушенията си, да подобрят имиджа си в интернационален проект и да укрепят съюзите си “, сподели Самюел Чу, ръководещ шеф на Хонконгския съвет за народна власт, основана в Съединени американски щати правозащитна група.

" Международният олимпийски комитет би трябвало да направи това, което не е направил и отхвърли да направи преди този момент - да забрани на Китай да бъде хазаин на всички интернационалните спортни събития в околните години”, сподели Самюел Чу.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР