Председателят на Държавната дума на Русия Вячеслав Володин смята, че

...
Председателят на Държавната дума на Русия Вячеслав Володин смята, че
Коментари Харесай

В Русия искат и други стоки да се продават само в рубли

Председателят на Държавната дума на Русия Вячеслав Володин счита, че би било вярно да се разшири описът на стоките, изнасяни единствено против рубли, в това число продажбата на зърно, нефт и дървен материал , цитира думите му ТАСС.

" Европейските страни имат всички пазарни благоприятни условия да заплащат в рубли. В това няма никаква покруса. Ситуацията е доста по-лоша, когато има пари, само че няма артикули. <...> Ако желаете да получавате газ, потърсете рубли, ", написа той в своя " Телеграм " канал в сряда.

" Освен това би било редно там, където е преференциално за страната ни, да разтеглим листата на стоките, изнасяни за рубли: торове, зърно, нефт, въглища, метали, дървен материал ", акцентира ръководителят на Думата.

Володин отбелязва, че съветският президент Владимир Путин е да трансферира заплащанията за доставки на газ към така наречен " вражески " страни в рубли. " Депутатите на Държавната дума го поддържат (решението на президента на Руската федерация - бел. ТАСС) ", добави той.

Председателят на Държавната дума също по този начин акцентира, че европейските политици би трябвало да " приключат диалозите, да спрат да търсят извинения, за какво техните страни не могат да заплащат в рубли ". " Те самите направиха всичко, с цел да подкопаят доверието в $ и еврото, тъй че Русия да се откаже да прави взаимни разплащания в тези валути ", сподели той.

" В тази връзка се обръщам към сътрудниците от националните парламенти на неприятелските страни. Отнесете се по-сериозно към въпроса за разплащане в рубли. С политиката на наказания, пробвайки се да ни изолирате, Вие се изолирате. За взетите решения би трябвало да се дава отговор , " приключва Володин.
 Песков позволи прекъсване на газа, в случай че не се заплаща в рубли
Песков позволи прекъсване на газа, в случай че не се заплаща в рубли

Той предизвести, че Русия " несъмнено няма да доставя газ гратис "

Припомняме, че на 22 март президентът на Русия изясни, че откакто разплащанията на Русия с " неприятелските страни " преминат в рубли, задграничните консуматори би трябвало да могат да правят нужните интервенции . Държавният глава акцентира, че бъдещите промени в газовите контракти с " неприятелските страни " ще се отразят единствено на валутата на заплащане - тя ще бъде изменена на съветската рубла. " Моля държавното управление да издаде съответната инструкция на " Газпром " за изменение на съществуващите контракти. В същото време на всички задгранични консуматори би трябвало да се даде опция да правят нужните интервенции ", подреди Путин.

Председателят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен съобщи, че, употребявайки енергоносителите и бе взето решение за доставка на газ до страните от общността, което се чака да докара до понижаване на цената на газа.

Засега не излиза наяве по какъв начин тъкмо " Газпром " ще промени валутата на заплащане, откакто тя е закрепена в договорите с съветския газов колос. Много страни, в това число и България обявиха, че

Групата от седемте огромни стопански системи (Г-7) да заплащат за съветския природен газ в рубли, осведоми Асошиейтед прес. Това съобщи и немският енергиен министър Робърт Хабек в понеделник.

Хабек съобщи, че " заплащането в рубли не е задоволително и ние ще настояваме засегнатите компании да не следват настояването на съветския президент Владимир Путин ".
 Германия разгласи ранно предизвестие за изключителна обстановка с газа
Германия разгласи ранно предизвестие за изключителна обстановка с газа

Страната се приготвя за вероятно прекъсване на потоците на синьо гориво от Русия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР