Председателят на Държавната агенция за закрила на детето д-р Теодора

...
Председателят на Държавната агенция за закрила на детето д-р Теодора
Коментари Харесай

Председателят на ДАЗД д-р Теодора Иванова се срещна с представителя на Върховния комисариат на ООН за бежанците в България Седа Кузуджу

Председателят на Държавната организация за протекция на детето доктор Теодора Иванова се срещна с представителят на Върховния комисариат на Организация на обединените нации за бежанците в България Седа Кузуджу. Теми на диалога бяха непридружените децачужденци, в това число търсещите или получили интернационална или краткотрайна протекция в България, законодателната рамка на страната, както и пълномощията и активността на Държавната организация за протекция на детето, оповестиха от Агенцията.
„ Да бъде обезпечена предпазена и подобаваща среда за всяко дете на територията на България е главния приоритет на Държавната организация за протекция на детето. Знаем, че има още доста какво да се направи за всички деца търсещите или получили интернационална или краткотрайна протекция в България, само че ние поставяме всекидневни старания те да получат нужната поддръжка и помощ “, съобщи доктор Теодора Иванова, ръководител на ДАЗД.
Д-р Иванова срещна Седа Кузуджу с „ Координационния механизъм за взаимоотношение сред институциите и организациите при случаи на непридружени деца или разграничени от фамилиите си деца чужденци, намиращи се на територията на Република България, в това число децата, търсещи и/или получили интернационална или краткотрайна протекция “, който беше създаден по гледище на ДАЗД. Основната му цел е да се обезпечи ефикасна съгласуваност и координация при осъществяването на съответните отговорности на всички ангажирани субекти с непридружени малолетни и малолетни лица чужденци, с цел да се подсигурява спазването на правата им.
Държавната организация за протекция на детето прави и планови инспекции в регистрационноприемателни центрове и териториални поделения към тях на територията на страната, за повишение качеството на грижа, възстановяване на междуинституционалното съдействие и гарантиране правата на настанените там деца, добави доктор Иванова./ БГНЕС
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР