Председателят на Държавната агенция за закрила на детето д-р Елеонора

...
Председателят на Държавната агенция за закрила на детето д-р Елеонора
Коментари Харесай

Д-р Елеонора Лилова обсъди детските грижи с организацията на авторката на “Хари Потър”


Председателят на Държавната организация за протекция на детето доктор Елеонора Лилова разиска проблемите с даването на различна среда за децата с шефа на интернационалната неправителствена организация LUMOS (ЛУМОС) за България Бисер Спиров.

ЛУМОС е учредена от създателя на книгите за Хари Потър Джоан К. Роулинг.

Двамата означиха, че е значимо с изключение на да се работи с децата, само че и със фамилиите. Те се сплотиха към мнението, че е много рисково развъждането на едно място на над 10 деца, изключително в случай че са с увреждания. Затова при по-големи групи, би трябвало да има по-голям надзор, сподели доктор Лилова.

Бисер Спиров акцентира, че работят още и с младежи с интелектуални усложнения, като аутизъм. Те желаят да бъдат наемани като чиновници в бизнеса.

Той уточни, че към този момент имат план с момче, което работи в дървопреработвателно дружество. Други младежи са подготвени да редят артикули по щандовете на магазини. Те могат да стартират сами да се устоят и да имат специалност, разясниха двамата на срещата. Не единствено да се чака на средствата на родителите и на страната.

Организацията ЛУМОС работи за смяна в просветителната, здравната и обществената система и оказва помощ децата да бъдат преместени от институции в грижи в фамилна среда.

В България ЛУМОС работи в поддръжка на държавното управление за осъществяване на стратегическия документ „ Визия за деинституционализация и за развиването на нови услуги за деца и фамилии “. /sacp.government.bg
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР