Председателят на Държавната агенция Електронно управление (ДАЕУ) Атанас Темелков призова

...
Председателят на Държавната агенция Електронно управление (ДАЕУ) Атанас Темелков призова
Коментари Харесай

Агенцията за електронно управление търси помощ сред гражданите, за да има дигитализация

Председателят на Държавната организация " Електронно ръководство " (ДАЕУ) Атанас Темелков прикани за интензивно взаимоотношение с жителите, с цел да стартира по-бързо дигитализирането на редица услуги. По време на 19-ата годишна конференция по електронно ръководство той призна, че организацията би трябвало да работи още повече с жителите и администрациите, с цел да реализира набелязаните си цели.

" В България има близо 4.6 млн. консуматори на мобилен интернет и към 1.5 млн. на стационарен. Делът на дейните консуматори на услуги през интернет не надвишава обаче 7%, а над 80 на 100 от пълнолетните българи към момента избира да получават услуги на гише. Каквито и системи да създадем и каквито и нови технологии да внедрим, в случай че не работим с жителите и с администрациите, мъчно бихме могли да реализираме съществени достижения в региона на електронното ръководство ", съобщи Темелков.

Той уточни като главно предизвикателство самите процеси на внедряване на осведомителни и информационни технологии, както и ръководството на виталния цикъл на внедряваните системи. В създаването на електронното ръководство се плануват нужните координационни механизми за съответно обмисляне, надграждане и внедряване на осведомителни запаси в администрацията, посочи Темелков.

По думите му ще бъде обособена и специфична служба - основен информативен управител (CIO) в обществените администрации, който да има лидерска функционалност в планирането, координирането и развиването на осведомителните запаси.

Очаква се през април да бъдат показани отчасти или изцяло основни моменти от архитектурната рамка на електронното ръководство.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР