Председателят на БЗНС Илия Зюмбилев е номинацията за областен управител

...
Председателят на БЗНС Илия Зюмбилев е номинацията за областен управител
Коментари Харесай

Илия Зюмбилев e изборът на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за областен управител на Пловдив

Председателят на Български земеделски народен съюз Илия Зюмбилев е номинацията за регионален шеф на Пловдив. Той е обща кандидатура на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, а е номиниран от Български земеделски народен съюз.

„ Получих поддръжка и от ПП-ДБ, и от ГЕРБ като обединения. Идеята е да се отпуши процесът по назначение на регионални шефове, тъй като другояче се блокират държавните институции. Реших да поема тази отговорност, с цел да се придвижат значими планове за Пловдив и региона “, съобщи пред Радио Пловдив Илия Зюмбилев.

Той не посочи по кое време може да се чака встъпването му в служба, защото това зависи от решенията на Министерския съвет.

Ако стане регионален шеф, Зюмбилев посочи като свои цели да се усъвършенства качеството на живот на жителите на Пловдив и региона посредством ускорение на процесите по плана „ Въча “ и построяването на вътрешноградската железница S-ban, която да извежда пътникопотока от града към индустриалните зони в региона.

Пред Радио Пловдив и Иван Тотев от ГЕРБ, и Росен Костурков от ПП-ДБ потвърдиха, че Зюмбилев има поддръжката на 2-те обединения за регионален шеф.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР