Председателят на БОК Стефка Костадинова посети днес селото на спортистите

...
Председателят на БОК Стефка Костадинова посети днес селото на спортистите
Коментари Харесай

Стефка Костадинова поздрави и окуражи българските спортисти в Минск

Председателят на БОК Стефка Костадинова посети през днешния ден селото на спортистите на Европейските игри в Минск. Само няколко часа откакто се прибра от Лозана, където бе за откриването на новия дом на МОК, президентът на БОК се срещна с българските състезатели и треньори, с цел да благодари на призьорите и да окуражи нашите представители през идващите дни.
 Стефка Костадинова поздрави и окуражи българските спортисти в Минск @@@

“Искам да благодаря на всички медалисти, които единствено за два дни завоюваха 9 оценки, специфични поздравления за шампионката Мария Оряшкова, за златните ни девойки от художествената гимнастика, за всички останали, които ни направиха горди на Европейските игри в Минск. Благодаря и реверанс пред вашите треньори за работата, която са свършили, на президентите на федерациите за това, че обезпечават условия и средства, на екипа на БОК и сътрудниците. Да поздравим измежду нас една легенда – Мария Гроздева, която завоюва квота за седмата си олимпиада… Благодарности към страната в лицето на Бойко Борисов, един от най-спортните министър председатели, който ви изпраща специфични поздрави и благодари за триумфите. Тук, в Минск, няма инцидентни неща. Всички стартирате от една линия и всеки може да стигне до триумфа. Желая ви да сте здрави, да носите националните екипи с горделивост и самочувствие и още доста радостни дни в Минск, “ сподели Костадинова, след което описа за изящната гала, с която през вчерашния ден в Лозана олимпийското семейство откри новия си дом. “Вчера бях в МОК и не можах да чуя българския химн в Минск, само че се надявам това да се случи още веднъж в идните дни, по този начин да бъде и на Олимпиадата в Токио идващото лято, “ добави президентът на БОК.
 Стефка Костадинова поздрави и окуражи българските спортисти в Минск @@@

На срещата в селото на спортистите участваха още посланикът на България в Беларус Георги Василев, генералният секретар на БОК Белчо Горанов, президентът на БФ джудо Румен Стоилов и други “Благодаря ви, че сте съумели да се класирате измежду тези елитни спортисти тук на Европейските игри. Вие връщате достолепието на България. Благодаря и на БОК, за отличната организация по време на Европейските игри, “ сподели дипломат Василев, който имаше щастието в първите дни от встъпването си в служба да преживее огромните български триумфи в спорта тези дни в Беларус.
 Стефка Костадинова поздрави и окуражи българските спортисти в Минск @@@

Стефка Костадинова поздрави и беседва персонално с всеки един от нашите спортисти и треньори, след което последваха общи фотоси и селфита. Сред най-търсените за снимки бяха красивите гимнастички, нежните им тела просто се огъваха под тежестта на многото солидни медали на гърдите. Срещата приключи с благопожелание да има нови мотиви за българска наслада в Минск през идващите дни до края на Европейските игри.

Снимки: БОК, Костадин Андонов
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР