Председателят на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров, обясни, че

...
Председателят на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров, обясни, че
Коментари Харесай

БЛС: Хартиените рецепти да останат

Председателят на Българския лекарски съюз доктор Иван Маджаров, изясни, че отпадането на хартиените предписания не значи, че пациентите ще получават отдалечено лекуване.

„ Дори да отпаднат и да останат единствено електронните разновидности, те отново би трябвало да посетят персоналния си доктор, да им бъде предписано персонално лекуване и чак тогава да отидат в аптеката”, сподели още медикът.

Националният съвет на БЛС упорства хартиената рецепта да продължи да важи редом с електронната такава и припомня, че лекарят е доктор във всеки един миг, освен в работно време и пред своя компютър. Според тях такава промяна ще докара до в допълнение напрежение по оста “лекар - пациент”.

Около 30% от лекарите са на възраст на 65 години, акцентира доктор Маджаров пред Нова и съобщи, че не всеки от тях може да се оправи с дигитализацията.

„ Няма създадено и мобилно приложение, което значи, че би трябвало да си наложително зад компютър, с цел да изпишеш лекуване на пациент”, изясни ръководителят на БЛС и сподели, че в цяла Европа системата разрешава изпитването на медикаменти и на книжен притежател.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР