Председателят на българската секция на Асоциацията на европейските журналисти (АЕЖ)

...
Председателят на българската секция на Асоциацията на европейските журналисти (АЕЖ)
Коментари Харесай

Ирина Недева ще координира борбата с фалшивите новини на Асоциацията на европейските журналисти

Председателят на българската секция на Асоциацията на европейските публицисти (АЕЖ) Ирина Недева ще координира работата на интернационалната асоциация по тематиката темата противопоставяне на подправените вести и пропагандата, оповестяват от АЕЖ-България.

Решението е взето на общото заседание на организацията във Вилнюс, Латвия на 17 ноември, където Недева показа заключенията на интернационалната конференция на тази тематика, състояла се този месец в София. Инициативата на Мария Габриел, българския еврокомисар с сектор цифровата стопанска система и общество, за социална консултация и работна група против подправените вести в Брюксел, също е била показана във Вилнюс.

Темата за подправените вести, антиевропейската агитация и съзнателната дезинформация е била измежду главните за събранието на асоциацията, която има секции в над 20 страни. То е било предшествано от полемика с специалисти и публични лица за противодействието на пропагандата. Качествената публицистика, образованието по медийна просветеност в учебните заведения, само че и нов механизъм за поддръжка на медиите, който изключва финансирането на издания, които не съблюдават етичните стандарти, с европейски пари, са били измежду изложените решения.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР