Председателят на Българската федерация по таекуондо (БФТ) Слави Бинев официално

...
Председателят на Българската федерация по таекуондо (БФТ) Слави Бинев официално
Коментари Харесай

Слави Бинев беше назначен за първи вицепрезидент на Eвропейския таекуондо съюз

Председателят на Българската федерация по таекуондо (БФТ) Слави Бинев публично бе назначен за първи вицепрезидент на ETU (европейския таекуондо съюз). Това стана персонално от президента на европейската централа Сакис Прагалос, който връчи документа на Бинев на конференция в София.

Специални посетители на срещата с публицисти бяха вицепрезидентът на ЕТU Фред Буийтенхуйс, генераният секретар на европейската централа Антонио Барбарино и основният секретар на БФТ Александър Минев. Българската столица за втори следващ път е хазаин на олимпийската подготовка по таекуондо, а финалистите от всяка категория ще завоюват квота за олимпийските игри в Париж 2024.

" Пръв измежду равни. Имаме шестима вицепрезиденти. От тука нататък не е нужно някой да бъде особено оторизиран да показва президента. Разбира се, това е огромна отговорност, тъй като би трябвало да го показва по най-хубавия метод. Ние ще бъдем една от страните, които ще създадат модата в таекуондото в Европа. Вървим в вярната посока. Европа може да застане против целия свят и да победи в таекуондо. Да станеш европейски или вице-европейски мигновено те подрежда измежду водачите за олимпийски злато. Квалификацията в Европа е от най-тежките ", разяснява новия си пост в европейското таекуондо и идните квалификации Слави Бинев.

Четиримата български бойци, които ще се борят за олимпийските квоти са: Християн Георгиев (58 кг.), Митко Джордев (68 кг.), Александра Георгиева (49 кг.), Мартина Атанасова (57 кг.). В конкуренцията поръчки за присъединяване са подали 140 състезатели в осемте олимпийските категории и още 35 състезатели в пара категориите. Надпреварата се организира в спортната зала в гр. Елин Пелин, която с помощта на БФТ закупи един неповторим европейски тип.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР