Председателят на арменския парламент Ален Симонян се извини за това,

...
Председателят на арменския парламент Ален Симонян се извини за това,
Коментари Харесай

Председателят на арменския парламент се извини, че е наплюл минувач в лицето, защото го обидил

Председателят на арменския парламент Ален Симонян се извини за това, че тази седмица е наплюл минувач, който го обидил, съобщи ДПА и представена в Българска телеграфна агенция.

" Съжалявам, изгубих самоконтрол поради огорчение, ориентирано към мен ", написа във " Facebook " 43-годишният Симонян.

Той сервира извинението си през вчерашния ден, само че случаят продължава да разпалва бурни полемики в арменските медии. Много хора желаеха оставката на ръководителя на Народното събрание. Сред тях беше и някогашният президент Левон Тер-Петросян. 

Инцидентът е станал по-рано тази седмица, откакто жител видял Симонян на улицата и го нарекъл изменник. Политикът наредил на охранителите си да заловен мъжа и се е изплюл в лицето му, описа пострадалият.

Самият ръководител на арменския парламент не отхвърли да е наплюл жителя, само че в началото разяснява случая с думите: " Набийте си в главите, че вашата безочливост няма да мине безнаказано. Обида, ориентирана към законните държавни управляващи, ще получи законен отговор ".

След като казусът стана обществено притежание, ръководителят на арменския парламент, който е и водещ представител на ръководещата партия " Граждански контракт ", бе подложен на огромен напън.

Правителството към този момент доста отслабна, откакто през 2020 година загуби войната със прилежащ Азербайджан за района Нагорни Карабах. Конфликтът потопи страната в дълбока рецесия.

Много жители смятат за изменничество подписаното от арменския министър председател Никол Пашинян съглашение за преустановяване на огъня, вследствие на което Армения се отхвърли от огромни елементи от Нагорни Карабах.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР