Председателят на Апелативната специализирана прокуратура Даниела Попова е подала оставка.

...
Председателят на Апелативната специализирана прокуратура Даниела Попова е подала оставка.
Коментари Харесай

Шефът на Апелативната спецпрокуратура подаде оставка

Председателят на Апелативната профилирана прокуратура Даниела Попова е подала оставка. Това стана ясно на постоянното съвещание на Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет, заяви БНР.

Съдебните кадровици единомислещо утвърдиха молбата й да бъде назначена за редови обвинител в същата прокуратура.

Попова подава оставка няколко месеца преди края на първия си мандат и в миг, в който профилираните съд и прокуратура към този момент са само способени да гледат така наречен " корупционни каузи ". Нейното заявление бе като изключителна в дневния ред на Прокурорската гилдия - без претекстове и без спор.

Докато правосъдните кадровици изберат титулярен началник за Апелативната спецпрокуратура нейният пост краткотрайно поема заместникът ѝ - Николай Найденов.

На днешното съвещание правосъдните кадровици образуваха дисциплинарно произвеждане против следователя Бойко Атанасов. Той стана прочут с острите си рецензии към основния прокурор Сотир Цацаров и с фразата си, че в държавното обвиняване и в следствения отдел към Градската прокуратура има " шпицкоманда ", която образува " каузи на трупчета " за шантаж на политици и магистрати.

Дисциплинарното произвеждане е по искане на градския прокурор на София Емилия Русинова. Мотивите за инспекцията не са ясни, само че тя бе призната единомислещо.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР