Председателят на антикорупционната комисия (КПКОНПИ) Сотир Цацаров изненадващо обяви пред

...
Председателят на антикорупционната комисия (КПКОНПИ) Сотир Цацаров изненадващо обяви пред
Коментари Харесай

Сотир Цацаров подава оставка

Председателят на антикорупционната комисия (КПКОНПИ) Сотир Цацаров изненадващо разгласи пред " 24 часа ", че ще подаде оставка при започване на март. От медията са поискали коментар по готвените от новата власт законодателни промени, които плануват преструктуриране на КПКОНПИ и смяна във функционалностите й. Той анонсира напускането си и декларира, че ще покаже с числа и обстоятелства кой прави " празни заявления и обвинявания ".

" Ще желая да бъда освободен от тази служба, считано от 1 март, докато ще внеса в Народното събрание годишния доклад за работата на Комисията. Фактите и цифрите в този доклад ще приказват повече от празните политическите заявления и обвинявания. Разбира се, ще разглася ясно и претекстовете за оставката си ", гласи писменият отговор на някогашния основен прокурор.

Цацаров оглавява КПКОНПИ от края на 2019 година, откакто предшественикът му Пламен Георгиев подаде оставка поради скандал с нелегално барбекю върху терасата на своя дом. Георгиев бе изпратен от ГЕРБ за консул във Валенсия, а преди дни държавното управление на Кирил Петков го отзова.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР