Председателят на алианса Renault-Nissan-Mitsubishi Карлос Гон е арестуван в Япония,

...
Председателят на алианса Renault-Nissan-Mitsubishi Карлос Гон е арестуван в Япония,
Коментари Харесай

Председателят на алианса Renault-Nissan-Mitsubishi арестуван в Япония

Председателят на алианса Renault-Nissan-Mitsubishi Карлос Гон е задържан в Япония , написа Yomiuri Shimbun.

Той е задържан след разпит в прокуратурата в Токио поради недекларирани приходи.

Nissan Motor Co. изрази желание да го уволни. Компанията, която се води от 64-годишния Гон, разгласи, че има доказателство за съществено нарушаване след извършено вътрешно следствие , траяло няколко месеца. Производителят на коли добави, че ръководителят е употребявал активи на компанията за персонални потребности . Става въпрос за няколко милиона $.

Гон е един от най-успешните мениджъри в автомобилната промишленост. Той е част от Renault от над 20 години. Гон е в основата на построяването на алианса Renault-Nissan, който се разшири (през 2016 година бе добавена и Mitsubishi) и претърпя извънреден подем под негово управление. Постепенно обединяването се трансформира в един от най-големите производители на коли в света.

Гон, който в един миг държеше цялата власт в алианса, последователно се отдръпва от управителните функции. Той първо напусна поста изпълнителен шеф на Nissan, а през идващите 2-3 години се очакваше да направи същото и в Renault. Двете компании желаят да се слеят или да измислят различен механизъм за усилване на партньорството си, написа Money.bg.

След оповестяването на новината акциите на Renault S.A. се сринаха с повече от 12% (12.39% за €56.54) - най-ниското равнище за повече от 4 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР