Председателят на Агенцията за подслушванията Цветан Китов се очаква да

...
Председателят на Агенцията за подслушванията Цветан Китов се очаква да
Коментари Харесай

Сменят шефа на Агенцията за подслушванията

Председателят на Агенцията за подслушванията Цветан Китов се чака да бъде заменен на днешното съвещание на Министерски съвет. Вносител на точката  в дневния ред на държавното управление е министър председателят Бойко Борисов, който дава отговор за работата на  Държавна организация " Технически интервенции ”. Министрите ще гласоподават предложение до президента Румен Радев да издаде декрет за назначение на нов ръководител на организацията. 
 
Цветан Китов е дълготраен чиновник на Министерство на вътрешните работи, работил е " Оперативно-техническа информация " и в Национална работа сигурност. Постъпва в ДАНС при нейното основаване през 2008 година От август 2013 година е заместник-председател на Държавна организация Технически интервенции, а от октомври 2013 година е назначен и за неин ръководител. 
 
Смяната на Китов става няколко седмици след абсурда за отнетия допуск за достъп до класифицирана информация на заместник-председателя на Бюрото за надзор на Специалните разследващи средства Георги Гатев.

Неговият директен началник Бойко Рашков пък разгласи по-късно, че е имало нерегламентирано подслушване на политици, магистрати и публицисти. За момента не е ясно кой ще наследи Цветан Китов на поста. 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР