Председателката на ръководството на синагога в северния американски град Детройт,

...
Председателката на ръководството на синагога в северния американски град Детройт,
Коментари Харесай

Убиха председателка на управата на синегога

Председателката на управлението на синагога в северния американски град Детройт, близка до локални политици от Демократическата партия, беше открита през вчерашния ден намушкана до гибел пред дома си, оповестиха медии и полицията, без да дават претекст, предадоха Франс прес и Ройтерс. 

Извикани на място служители на реда и правосъдни лекари откриват човек, който лежи на земята, и откриват гибелта му, отбелязва локалната полиция в прессъобщение.

Вестник „ Детройт фрий прес “ разпознава жертвата като 40-годишната Саманта Уол. Полицейските чиновници видяха кървава диря, която ги води до дома на жертвата, където явно е осъществено закононарушението, уточни градската полиция.

При първия оглед по тялото на жертвата са открити голям брой рани от нож и следствието е поверено на отдел " Убийства ", допълват от полицията и прецизират, че " претекстът за това ликвидиране остава незнаен ".

От синагогата „ Айзък Агрий Даунтаун “ (Isaac Agree Downtown) в Детройт написаха във Facebook, че са „ в потрес и с огорчение са научили за неочакваната гибел на Саманта Уол, нашия ръководител на борда “, написа Българска телеграфна агенция.

Според „ Детройт фрий прес “ Уол е била отпред на синагогата от 2022 година, а преди този момент е работила за членката на Конгреса Елиса Слоткин и е взела участие в предизборната акция на прокурорката от Мичиган Дейна Несел. И двете дами са демократки.

Несел сподели, че е „ шокирана, натъжена и ужасена от насилственото ликвидиране на Сам “.

Съединените щати, изключително Ню Йорк, са разтърсени от демонстрации и напрежение, а и има и известия за принуждение сред еврейски и мюсюлмански групи, подхранвано от войната в Близкия изток сред „ Хамас “ и Израел.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР