Председателката на Европейското движение на сърбите в Косово Рада Трайкович

...
Председателката на Европейското движение на сърбите в Косово Рада Трайкович
Коментари Харесай

Рада Трайкович: Сръбската полиция ме държа почти 12 часа на границата с Косово

Председателката на Европейското придвижване на сърбите в Косово Рада Трайкович заяви в Туитър, че е държана на " административния пункт " Мердаре, на границата на Сърбия с Косово, съвсем 12 часа.

Рада Трайкович написа обява в Twitter тази заран, в която уточни, че тя е била арестувана без пояснение и причина, като добави, че " по противоконституционен и противозаконен метод са ѝ били взети документите и е била възпрепятствана свободата ѝ на придвижване ".

„ Дойде един юноша към 20 години и сподели, че е от разследващата работа БИА. Не се показа, не ме разпита, не ми даде причина за какво съм спряна, само че ми сподели, че има единствено заповед да не ми дават документите. Разбира се, той пристигна единствено да оправдае противозаконното ми задържане “, написа тя в туит.

В четвъртък Трайкович беше спряна за първи път от сръбската полиция на Граничен контролно-пропусквателен пункт Мердаре при влизане в Косово. Тя описа пред N1, че след няколко часа задържане е позволена да влезе. Като съображение за недопускането ѝ в Косово сръбските управляващи на границата са споделили на Трайкович, че " чакат решение от Белград " и че ѝ е наложена " някаква възбрана ".

Преди няколко дни Рада Трайкович заяви, че след отправени против нея закани са почнали да идват и закани против децата ѝ.

По-рано този месец тя се обърна посредством Туитър към президента на Сърбия Александър Вучич и му съобщи, че няма да я изплаши и че сърбите в Косово би трябвало да се освободят от нарушителите. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР