Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен призова страните

...
Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен призова страните
Коментари Харесай

Фон дер Лайен настоя страните от ЕС да премахнат данъците върху еленергията |

Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен прикани страните членки на Европейски Съюз да отстранен налозите върху електрическата енергия, с цел да омекотят удара от високите цени , съобщи БНР.

Тя насочи апела си в тирада пред Европейския парламент по време на диспути за подготовката на Европейския съвет, където въпросът ще се дискутира от водачите на страните членки през идващите дни.

Фон дер Лайен съобщи, че " Газпром " съблюдава договорите за дълготрайни доставки на синьо гориво, само че газовият колос не е дал отговор на по-високото търсене, както е направил предходните години. 

„ Някои ограничения могат да бъдат подхванати доста бързо съгласно сегашните правила на Европейски Съюз. Това включва облекчение за бизнеса, изключително дребните и междинни предприятия, посредством държавна помощ, целенасочена поддръжка за потребителите и орязване на енергийните налози ", добави тя. 

Фон дер Лайен означи, че приблизително една трета от енергийните цени на едро се дефинират от пазара, 1/3 зависи от таксите за инфраструктурата, само че още една трета зависи от националните и локални налози, като в някои страни те доближават 50%.

" Именно тук страните могат да реагират доста бързо и 20 от тях към този момент го вършат “, посочи още тя.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР