Председателката на бъдещата Европейската комисия Урсула фон дер Лайен беше

...
Председателката на бъдещата Европейската комисия Урсула фон дер Лайен беше
Коментари Харесай

Фон дер Лайен е под натиск заради името на ресора на един от бъдещите еврокомисари

Председателката на бъдещата Европейската комисия Урсула фон дер Лайен беше под напън през днешния ден, с цел да промени наименованието на ресора на еврокомисаря Маргаритис Схинас, обвързващо миграцията със отбраната на европейския метод на живот. Критики към наименованието насочиха евродепутати, а през днешния ден и ръководителят на актуалната Европейска комисия Жан-Клод Юнкер, съобщи Франс прес.

Гръкът Маргаритис Схинас от Европейската национална партия беше номиниран за заместник-председател на Европейска комисия, който ще дава отговор за " отбраната на нашия европейски метод на живот " и беше претрупан и с миграционното досие. Наименованието на ресора на Схинас обаче породи дискусия.

Днес Жан Клод-Юнкер, който е от същата политическа мощ като Схинас и Фон дер Лайен, също се включи в полемиката.

" Не ми харесва концепцията, че европейският метод на живот се опълчва на миграцията ", съобщи Юнкер пред Евронюз. " Да одобряваме тези, които идват отдалеко, е част от европейския метод на живот ", добави той.

Говорителка на Европейска комисия обаче не съзря в това изказване рецензии към решението на Фон дер Лайен за наименованието на ресора на Схинас. Социалистите, либералите и зелените - трите съществени политически съперници на ЕНП в Европейския парламент, насочиха апел това название да бъде променено. От обкръжението на Фон дер Лайен споделиха, че няма да се взима преждевременно решение и че се изследват всички причини.-->

В писмо, в което се дефинира задачата на Схинас, Фон дер Лайен написа, че " Европейският метод на живот се основава на солидарността, душевния мир и сигурността. Ние би трябвало да отговорим и успокоим основателните страхове и безпокойства от въздействието на противозаконната имиграция върху нашата стопанска система и нашето общество ".

Новият екип на еврокомисията би трябвало да стартира работа на 1 ноември. Изслушванията на номинираните са еврокомисари ще бъдат от 30 септември до 8 октомври. Сега номинираните за еврокомисари се приготвят за тях.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР