Председателката Корнелия Нинова и нейният близък кръг работят за маргинализирането

...
Председателката Корнелия Нинова и нейният близък кръг работят за маргинализирането
Коментари Харесай

Социалисти от Красно село, София: Председателката и нейният близък кръг работят за маргинализирането на БСП

Председателката Корнелия Нинова и нейният непосредствен кръг работят за маргинализирането на Българска социалистическа партия. Това настояват в декларация социалисти от 81 Основна партийна организация (ОПО) на Българска социалистическа партия в " Красно село ", оповестяват пресцентър на
Градски съвет на Българска социалистическа партия - София. Делегатите, определени да съставляват структурата, в която членуват експерти в региона на строителството, не бяха позволени на днешната районна конференция на Българска социалистическа партия - " Красно село ". Освен тях, на партийния конгрес не бяха позволени също някогашният ръководител на Българска социалистическа партия в " Красно село " проф. Светла Тошкова, както и проф. Светлана Шаренкова. Двете са част от образуваното неотдавна Движение " Бузлуджа " в Българска социалистическа партия.

" Оказа се, че вратите на конференцията на Българска социалистическа партия - " Красно село " са затворени за членове на районната организация, сподели проф. Светла Тошкова. - Вероятно новите делегати са подбирани по този начин, че да вземат " верните " решения. И в това време да не бъдат позволени хора, които са сериозно настроени. За себе си имам пояснение - аз участвах интензивно в учредяването на Движение " Бузлуджа " в партията. Не чаках обаче, че няма да бъда позволена до конференцията. Исках да участвам и да опиша на другарите, с които сме работили дружно доста години и съм им била началник в един доста сложен за партията интервал, какви са концепциите и задачите на нашето Движение " Бузлуджа ". Да им опиша, че желаеме да стабилизираме и да активизираме партийните структури и да се оправим с редица други проблеми на Българска социалистическа партия, които са налице от доста години. Проблеми, които към този момент не могат да се скрият. Те са напълно очевидни и изборните ни резултати го потвърждават ".

В декларацията си членовете на Българска социалистическа партия от 81 ОПО декларират, че днешната конференция на районната организация на партията в " Красно село " е нелегитимна, защото над 25% от членовете й са лишени от посланичество.

" Това безочливо държание на ръководителя на работната група Таня Найденова и нейните членове удостовери, че цялото мероприятие с унищожителни дейности против Градската партийна организация има доста по-фундаментални цели, в сравнение с просто гарантиране предан на ръководителя на Българска социалистическа партия делегатски корпус за идния конгрес и неговото преизбиране, написа в декларацията на социалистите от 81 ОПО. - Става въпрос за превръщането на Българска социалистическа партия в маргинална лява съпротива, с посланичество в Народното събрание като 6-та или 7-ма политическа мощ, без никаква опция за политическо въздействие. Това, след прелегитимирането на ГЕРБ и Движение за права и свободи, подсигурява безпроблемно ръководство на така наречен евроатлантическо болшинство и то без ПП-ДБ. Тази позиция е преференциална на председателката и един стеснен кръг към нея, които ще запазят своите позиции и приходи ".

Социалистите от " Красно село " настояват в декларацията си, че сигнали за груби нарушавания и операции има и в други региони - " Младост " и " Студентски ". " За страдание, председателката и нейният непосредствен кръг работят за маргинализирането на Българска социалистическа партия, безапелационни са те. - Отказът за допускането на нашите делегати за присъединяване в днешната конференция е едно от доказателствата за това. Ние няма да напуснем партията нито ще се местим в други районни организации. Ще продължим да се борим с многото почтени и предани на делото приятели за действителното обновяване на партията и за превръщането й в онази водеща политическа мощ, която е била и ще бъде ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР