Председателите на проевропейските опозиционни групи в парламента на Сърбия подписаха

...
Председателите на проевропейските опозиционни групи в парламента на Сърбия подписаха
Коментари Харесай

Проевропейските опозиционни партии в сръбския парламент подписаха Договор за победа

Председателите на проевропейските опозиционни групи в Народното събрание на Сърбия подписаха " Договор за победа ", написа белградският вестник " Данас ", представен от Българска телеграфна агенция.

Документът е подписан от ръководителите на парламентарните групи " Посока Европа ", " Заедно ", Зелената левица, Народно придвижване на Сърбия – Екологично въстание – Новото лице на Сърбия и Демократическата партия.

Депутатът Радомир Лазович сподели, че през днешния ден Сърбия е в дълбока рецесия, от която единственият излаз са изборите.

Народният представител в Скпущпината  съобщи, че след няколко месеца на всеобщи митинги и институционална битка е станало ясно, че държавното управление няма желание да извърши техните претенции. Затова опозиционерите упорстват да се свикат предварителни парламентарни избори и локални избори за Белград до края на годината, с цел да се предотврати " разпадането на обществото ".

Опозицията желае да реализира победа против режима и счита, че за тази цел е нужен контракт сред всички опозиционни партии и превръщане на " острието на рецензията към незаконното държавно управление ", сподели Лазович.

Той благодари на сътрудниците си за съдействието и общите старания за постигането на това съглашение.

" Опонентите на президента на страната Александър Вуич се съгласиха да включат всичко, което считат за належащо в този документ ", сподели той и добави, че приканват за единодушие всички опозиционни листи, без значение от кои организации ги сформират.

Това значи в опозицията да няма  нападки, дейностите на опозицията да бъдат координирани, взаимен надзор на изборите, повишение на изборната интензивност - всичко належащо, с цел да " победим по-силния съперник ", който държи всички лостове на властта, сподели Лазович.

Той добави, че опозиционните организации ще продължат да спомагат за образуване на митинги и е допустимо да създадат обща опозиционна листа, само че това решение ще бъде взето при насрочването на изборите.

Лазович съобщи, че няма да си сътрудничи с партиите на режима даже след изборите и отхвърли опцията за образуване на следизборна коалиция със Социалистическата партия на Сърбия, която е част от ръководещата коалиция.

Председателят на Демократическата партия Зоран Лутовац сподели, че е допустимо съдействие и с други извънпарламентарни партии.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР