Председателите на Европейската комисия и на Съвета на Европейския съюз

...
Председателите на Европейската комисия и на Съвета на Европейския съюз
Коментари Харесай

Юнкер и Туск ще бъдат изслушани за мигрантите в Европарламента

Председателите на Европейската комисия и на Съвета на Европейския съюз ще отчетат договореностите във връзка със оправянето на мигрантите на последната среща на върха в Брюксел.


Председателят на Европейската комисия Жан Клод Юнкер и ръководителят на Съвета на Европейския съюз Доналд Туск ще бъдат изслушани в 16,00 ч. българско време в Европейския парламент в Страсбург. Те са поканени, с цел да показват заключенията от последната среща на върха в Брюксел, която беше отдадена на миграцията и политиката за убежища на общността.

Двамата ръководители ще дават отговор на въпроси на депутати от другите политически сили, показани в Европарламента.
 Кои са най-важните акценти от съглашението на Европейски Съюз за миграцията Кои са най-важните акценти от съглашението на Европейски Съюз за миграцията
След маратонски договаряния, траяли над 10 часа, европейските водачи съумяха да реализират съглашение за справяне с миграцията, което да е задоволително...

На 28 и 29 юни Европейският съвет реализира единодушие за основаване на " следени центрове " в рамките на Европейския съюз, където пристигналите нови мигранти и търсещи леговище ще могат да останат до изясняване на техния статут.

България е една от страните, които се надяват за смяна на съглашението от Дъблин, което планува връщането на мигрантите в страните, в които те са влезнали. От това ще бъдат наранени най-много страни като нашата, Италия, Гърция и Испания, които се намират на външна за Евросъюза граница.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР