Предприятие, ръководено от Том Фарли, бивш президент на Нюйоркската фондова

...
Предприятие, ръководено от Том Фарли, бивш президент на Нюйоркската фондова
Коментари Харесай

Крипто борса купи популярния сайт за новини CoinDesk

Предприятие, ръководено от Том Фарли, някогашен президент на Нюйоркската фондова борса, разгласи придобиването на CoinDesk - медия, фокусирана върху криптовалутите.

Bullish, крипто борсата на Фарли, приключи придобиването на 100% от CoinDesk посредством договорка с напълно парични средства. Въпреки че финансовите детайлности остават неразкрити, Digital Currency Group (DCG), компанията майка на CoinDesk, беше закупила медийната компания през 2016 година за $500,000.

Осигурявайки последователност, Bullish удостовери, че съществуващото управление на CoinDesk, отпред с основния изпълнителен шеф Кевин Уорт, ще продължи да управлява изданието като без значение дъщерно сдружение в границите на Bullish. CoinDesk има намерение да сътвори публицистичен комитет, с цел да резервира своята журналистическа самостоятелност, като за ръководител на комитета ще бъде назначен Мат Мъри, някогашен основен редактор на The Wall Street Journal.

Bullish, основана през ноември 2021 година и подкрепена от вложители като Founders Fund на Питър Тийл и мениджъра на хедж фондове Луис Бейкън, е под управлението на Фарли, който преди този момент е бил президент на NYSE от 2014 до 2018 година Забележително е, че Bullish се отдръпна от договорка за обединение на стойност $9 милиарда, предопределена за обществено предложение предходната година.

При друго развиване на събитията Bullish се явява като един от тримата евентуални купувачи, които се конкурират за останките от FTX, банкрутиралата крипто борса, с проекти да я съживят след банкрута през идната година.

Фарли акцентира готовността на Bullish да влага съществено в растежа на CoinDesk, като уточни проектите за разширение на конферентния бизнес на CoinDesk в Азия, употребявайки необятното наличие на Bullish в Хонконг и Сингапур.

Предишният опит за придобиване на CoinDesk се провали, когато синдикатът от вложители, воден от Матю Розак от Tally Capital и Питър Весенес от Capital6, не можа да подписа договорката, макар че се доближаваше до съглашение за $125 милиона.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР