Предприемачът сподели, че “Крю Драгън е преминал през безумно количество

...
Предприемачът сподели, че “Крю Драгън е преминал през безумно количество
Коментари Харесай

Илон Мъск: Защо Союз продължава да лети? Корольов сигурно се върти в гроба!

Предприемачът показа, че “Крю Драгън ” е минал през безумно количество тествания – и в последна сметка се е получил “просто един транспортен съд за задачи до ниска околоземна орбита ”. “Крю Драгън ” е в положение да извежда неколцина души в космоса, но за доста висока цена.

Мъск счита, че галактическите совалки на НАСА са извадили шанс, че са били употребявани на най-много в продължение на дълъг интервал и въобще не желае “Крю Драгън ” да поеме по техния път. В този миг той насочи рецензията си и към съветския транспортен съд “Союз ”. “Защо той продължава да лети? ”, попита предприемачът. “Корольов би трябвало да се върти в гроба си! ”

Основателят на СпейсЕкс е безапелационен, че в космонавтиката има единствено едно-единствено нещо, което си коства: огромна изцяло възвръщаема ракета. Надеждата е, че “Старшип ” ще е подобен план. Голямата цел на Мъск е ракетата да може да извършва по три полета на ден.

“Старшип ” фактически се създава със скоростни темпове, а аргументацията на Илон Мъск е, че “ако графикът е дълъг, значи дизайнът е сгрешен ”. Ако обещано нещо лишава доста време за разработка, просто не си коства да се прави.

“Надявам се, че няма да умра до момента в който пристигна времето, когато хората полетят към Марс. Но в случай че не подобрим скоростта на напредъка си, несъмнено ще умра преди да отидем на Марс ”, счита Мъск. 

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР