Предприемачът Красимир Дачев заяви в предаването Тази събота по bTV

...
Предприемачът Красимир Дачев заяви в предаването Тази събота по bTV
Коментари Харесай

Красимир Дачев: В „Полимери“ заварих едни големи черни дупки, а Банев ми купи къщата за 3,5 млн. евро

Предприемачът Красимир Дачев съобщи в предаването „ Тази събота ” по bTV, че е ставал очевидец на разграбването на предприятия, освен по времето на всеобщата приватизация, само че и през днешния ден, написа Блиц.

``
реклама
 
„ Приватизацията трябваше да стартира първия ден след измененията, не да чакаме 10 години. Трябваше да стартира и контролът, само че по какъв начин да почне надзор, като за тези 10 години, предприятията бяха оглозгани. В „ Полимери ” е имало нещо вътре, всичко беше занулено, бяха едни огромни черни дупки. Първото, което взех – дружество, което прави 40 млн. $ годишно, го заварих с 28 милиарда дълг. Те си бяха избрали за ръководител на Управителния съвет шефа на локалната банка, като им трябват пари, получават от банката заем – без никакво поръчителство ”, уточни Дачев.
 
Бизнесменът съобщи, че е купувал от Николай Банев натриева основа, а в този момент я купува от чужбина. Той добави, че къщата на фамилията, която беше показана в медиите, е била негова.
 
„ Тя е моя къща, аз я върших за фирмена резиденция. Видя ми се доста, ядосаха шефовете и им споделих, че няма да имат фирмена резиденция в София, като дойдете ще спите по хотелите. Аз бях направил на всеки един шеф по един дребен апартамент. Дори преди да я довърша си бях направил хеликоптерна площадка, с цел да не изгубвам време да обикалям.  Банев заплати 3,5 млн. евро ”, уточни предприемачът и добави, че е демонстрация на неприятен усет проявлението на къщата и движимостите на Баневи.
 
 „ Приватизацията имаше и бандитски и политически привкус, има огромна разлика сред всеобщата приватизация и касовата приватизация, при която се задължаваш да правиш вложения, да запазиш работните места. Букетът е от всичко, само че доста закъсня, доста е късно да си приказваме за нещо, случило се преди 20 години ”, сподели Дачев.
 
Предприемачът разяснява, че желанието на Иван Костов за реанимация на българската стопанска система посредством приватизация е било вярно, само че използването му – не.
 
„ Нямаше опция, предприятия, които бяха загробени, аз познавам хиляди, работил съм и с „ Химко ”, купувал съм и от там суровина. Няма земна мощ, която да го оправи, когато няма съсредоточена сериозна маса от политическа воля да стане това нещо ”, съобщи Дачев.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР