Предприемачът Джак Ма остана извън списък от водещи китайски бизнесмени,

...
Предприемачът Джак Ма остана извън списък от водещи китайски бизнесмени,
Коментари Харесай

Китайска медия „пропусна“ Джак Ма в списъка на успешните предприемачи

Предприемачът Джак Ма остана отвън лист от водещи китайски предприемачи, оповестен от държавна медия в Китай, което е следващото доказателство, че милиардерът е в недружелюбност след рецензиите му към държавното управление в края на 2020 година.

Най-известният предприемач в азиатската страна не бе упоменат в публикация на първа страница, оповестена от Shanghai Securities News. Там обаче за своя принос са похвалени основателят на Huawei Рен Джънфей, както и Лей Джун от Xiaomi, написа „ Ройтерс “.

Изданието бе оповестено през днешния ден, когато се чака Alibaba, учредена от Джак Ма, да заяви облагата си за последното тримесечие.

Катализатор на актуалните проблеми на бизнесмена е негова тирада от 24 октомври, по време на която насочи рецензии към регулаторната система на Китай. Това докара до прекъсване на първичното обществено предложение на финтех компанията му Ant Group за рекордните почти 35 милиарда $ единствено дни преди листването ѝ на тържищата в Хонконг и Шанхай.

През декември регулаторите в страната стартираха следствие против Alibaba, а Джак Ма изчезна от общественото пространство за към три месеца, появявайки се едвам предишния месец в 50-секундно видео.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР