Предприели сме необходимите действия да гарантираме сигурността и спокойствието на

...
Предприели сме необходимите действия да гарантираме сигурността и спокойствието на
Коментари Харесай

МВР с извънредни мерки! Повече полицаи в центъра на София

Предприели сме нужните дейности да подсигуряваме сигурността и спокойствието на жителите. Засилваме полицейското наличие в централната градска част и други региони, в които има сборища на лица с друг генезис. Това сподели министърът на вътрешните работи в оставка Калин Стоянов след среща с кмета на София Васил Терзиев и представители на браншови организации на заведенията във връзка със сигурността в столицата. Той акцентира, че ограниченията се постановат поради двата случая от последните няколко дни в центъра на града.

Калин Стоянов добави, че се ускорява и полицейското наличие към центровете за настаняване на Държавната организация за бежанците, които се охраняват от частна компания.

Министърът означи инициираната от ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи законодателна смяна в Закона за Министерство на вътрешните работи и Закона за администрацията, която ще даде опция да се назначат нужните 1264 бройки по линия на " Гранична полиция " и към 260 полицейски чиновници, които ще поемат защитата на петте центъра за настаняване. От Министерство на вътрешните работи са установени в последните месеци много пропуски в центровете и са издадени рекомендации, акцентира вътрешният министър.

Калин Стоянов уточни, че последната година няма нарастване на случаите на произшествия с мигранти у нас.

Синхронизират се дейностите на Общината и Министерство на вътрешните работи, съобщи столичният кмет Васил Терзиев. „ Не е въпрос единствено на мигранти. От много време има огромни скупчвания на групи, български младежи и задгранични туристи, които нарушават спокойствието на другите, пречат на публичния ред ", сподели Терзиев. Той добави, че е решено да се засилят патрулите в столицата и да се ревизират тези огромни скупчвания на групи.

„ Целта ни е хората да усетят, че има ред в този град ", уточни кметът, представен от Българска телеграфна агенция.

Във връзка с видеонаблюдението в столицата Васил Терзиев разяснява, че в София има към 3800 камери, които са интегрирани към системата на Министерство на вътрешните работи. Броят им ще се усилва, добави той.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР