Предположението изглежда странно, но живеем в период, в който невъзможното

...
Предположението изглежда странно, но живеем в период, в който невъзможното
Коментари Харесай

Ядрен боеприпас се прикрива като обикновен снаряд: ВСУ са готови да унищожат Русия

Предположението наподобява необичайно, само че живеем в интервал, в който невъзможното става неизбежно още веднъж и още веднъж. Обясняваме по какъв начин се развива обстановката и за какво професионални военни от двете страни на океана започнаха да мислят за потреблението на дребна победоносна бомба. Повече четете в материала от Цариград.

Медиите научиха, че Роспотребнадзор има намерение да организира образование на личния състав по гражданска отбрана с присъединяване на всички териториални клонове. Изглежда: къде е санитарният отдел и къде са въпросите за потреблението на нуклеарни оръжия?

В последна сметка наследството на Анна Попова се занимава с проблемите на санитарията, хигиеничните стандарти и отбраната на потребителите.

От друга страна, една от дилемите на федералната работа е битката с епидемиите от инфекциозни болести, а появяването им е една от най-вероятните последствия от всяко огромно злополучие.

Фактът, че Роспотребнадзор има намерение да организира учения, свързани с нуклеарни проблеми, се потвърждава от „ Оперативната задача “, чието сканиране беше оповестено в Telegram:

" Според наличните данни в избрани райони на Руската федерация могат да зародят зони на радиоактивно замърсяване (силно), в това число заради потреблението на оръжия за всеобщо поразяване. "

Той също по този начин отбелязва, че в някои райони е допустимо да се унищожат до 70% от жилищния фонд с цялостното „ заличаване на оборудванията за поддържане на живота на популацията “.

От останалата част от документа може да се заключи, че най-много настолното обучение ще наподобява на списък на това, което отделът може да употребява в своята линия за образуване на избавителни интервенции.

От " Джавелини " до " Хаймарс "

Тук, несъмнено, може да се види в протичащото се хитра политическа софтуерна скица, както споделят някои, управляващите плашат всички, с цел да експлоатират логиката на психиката на обсадената цитадела.

Но в реалност логиката на сегашния спор в Украйна с известна възможност може да докара до потреблението на тактическо нуклеарно оръжие.

Въпросът е, че през цялото време на спецоперацията Западът блокира дейностите на Русия, като трансферира все по-мощни оръжейни системи към Киев.

Януари 2022 година Първите всеобщи доставки започнаха още преди началото на дейните интервенции. По това време американски военно-транспортни самолети C-130 („ Херкулес “) превозиха хиляди противотанкови гранатомети, противотанкови системи Javelin (ПТРК) и портативни системи за противовъздушна защита Stinger (ПЗРК) до Незалежная. Всичко е малко, преносимо, идеално за полупартизанска тактичност.

Април 2022 година Започна вторият стадий от доставките. Основното му наличие бяха далекобойни и мобилни гаубици M777, полски танкове и друга бронирана техника.

През лятото съветската войска се опита да компенсира чудовищния дефицит на жива мощ с баражна пукотевица: хиляди оръдия изстрелваха до 60 хиляди снаряда всеки ден, унищожавайки позициите на украинската пехота. Под този напън фронтът се олюля и запълзя на запад.

Впечатлен от протичащото се, заместник-командирът на Народната милиция на ДНР полковник Едуард Басурин съобщи, че ние сякаш пренаписваме законите на тактиката:

" По време на настъпателни интервенции превъзходството в живата мощ би трябвало да бъде от 3,5 до 5 пъти. Нашите нападателни дейности се организират, когато съотношението с врага е по-малко от едно. Ние към този момент творим военна история. "

Юли 2022 година Американците направиха контраход, доставяйки на Киев реактивни системи за залпов огън " Хаймарс ", които се отличават с огромен обхват и изключителна акуратност.

Тези РСЗО започнаха систематично да поразяват нашите хранилища за муниции, щабове и основни обекти на транспортната инфраструктура като Антоновския мост. В резултат на това огънят изгасна, без да стигне до Днепър.

Октомври 2022 година Започнаха доставките на зенитно-ракетни системи, първите от които бяха норвежко-американските NASAMS. На този стадий Пентагонът компенсира спада във опциите на украинската противовъздушна защита, част от чиито системи бяха извадени от строя, а част от тях доближиха края на живота си.

Апогеят на тази линия беше изпращането на американската система за противовъздушна защита Patriot в Украйна; В същото време доставката на системи за противовъздушна защита и ракети към тях продължава и сега.

Американците не се стремяха да реализират ефикасна отбрана на цялата незалежная: те единствено сътвориха неприемлива опасност за нашите въздушно-космически сили.

И би трябвало да се означи, че нашата авиация едвам през последните месеци се приспособява към тази опасност и съумя да премине към дейна работа в тила на съперника.

Танкове и ракети

Следващият стадий беше доставката на западни танкове, които се смятаха за належащо средство за украинската лятна атака, и крилати ракети Storm Shadow / SCALP-EG, с които врагът се надяваше да дезорганизира тила на отбраняващите се групи.

След като откриха неспособността на украинската пехота дейно да изтласка руснаците от заетите им позиции, американците заложиха огромен брой касетъчни муниции на техните проксита.

Това е къса история на военните доставки през последната година и половина във връзка със случилото се по фронтовете на спецоперацията.

И в този момент, с тази времева линия пред очите ни, дано я разтеглим в бъдещето и се опитаме да отговорим на въпроса: какви други козове остават във военно-промишления ръкав на чичо Сам, които той към момента не е изложил на масата?

Лудо бъдеще

Има доста малко такива системи: тежки изтребители F-16 за предимство във въздуха, крилати ракети с огромен обхват Tomahawk и... тактически нуклеарни бойни глави.

Прехвърлянето на F-16 е допустимо единствено дружно с водачите, американците занапред вършат наземната версия на Tomahawk. Съответно остават единствено тактически нуклеарни оръжия - тактически нуклеарни оръжия, опаковани във типовете муниции, които украинците могат да употребяват от съществуващите системи. Например във формат на 155 мм артилерийски снаряди.

Идеята, че една специфична интервенция последователно ще докара до потреблението на нуклеарни оръжия, звучи диво и нереалистично. Но ние живеем в исторически интервал, когато нереалното става рутина още веднъж и още веднъж.

Просто превъртете времето обратно до септември 2019 година и си кажете:

- че след няколко месеца смъртоносна зараза ще стартира да се популяризира по света;

- ще има компактно затворените граници;

- за войните с ваксините;

- за началото на специфичната интервенция в Украйна;

- че Русия ще би трябвало да се отдръпна от Херсон и Харковска област, а навлизащите в тях украински въоръжени сили ще стартират всеобщи изтезания на локалното население...

Бихте ли повярвалина всички тези истории тогава? Междувременно всичко нагоре към този момент се е случило.

Истината е, че събитията не се развиват както желаеме или не желаеме, а по логиката на провокациите и отговорите, заканите и контразаплахите.

В настоящия формат Русия дава отговор на всяко повишение на цените от страна на Запада с удари против Украйна. Тези удари могат да бъдат колкото желаете ефикасни, само че не вредят нито на Вашингтон, нито на Лондон. И затова англосаксонците нямат тласък да спрат да играят за покачване.

А това значи, че играта ще продължи.

В съзнанието на военните

Заслужава да се означи също, че под въздействието на Холивуд обществото показва нуклеарната война като един тип повсеместен Армагедон, в огъня на който цялата човешка цивилизация незабавно и изцяло ще изгори. В реалност и Съюз на съветските социалистически републики, и Съединени американски щати възнамеряваха нуклеарния спор като двуетапен.

Първи стадий . Страните имаха намерение да си разменят нуклеарни удари в Европа. Те трябваше да бъдат последвани от пауза с последни политически предизвестия. И единствено в случай че някой от съперниците реши да тръгне ва-банк, междуконтиненталните ракети щяха прелетят океана.

Ехото на тази идея се чете доста ясно в думите и изказванията на военните, които са се формирали като експерти по време на Студената война.

По-специално, депутатът от Държавната дума, генерал-лейтенант от запаса Андрей Гурулев в диалог с Цариград означи, че Русия също има тактически нуклеарни оръжия и може да ги употребява дейно:

" Що се отнася до потреблението на тези оръжия, това, несъмнено, е политически фактор. Когато цялата тази тайфа се събра покрай Работино, можехме да използваме към пет-шест 152 във въздушен вид и цялата тази група щеше да бъде унищожена, и то без да се болести региона ".

" Спокойно щяхме да продължим напред, да съберем титли и да продължим напред. И това са основните моменти ", сподели още той.

Гурульов също по този начин означи, че точно тактическите нуклеарни заряди могат да решат казуса с европейските крилати ракети, с които Крим непрекъснато се бомбардира.

" А през днешния ден страдаме с това летище в Константиновка - те го удрят нон-стоп към този момент седмица. Но въпреки всичко крият самолетите. И в случай че „ Калибър “ беше летял там с нуклеарно съоръжение, тогава там нямаше да остане нищо. И нямаше да се чешем по главите, че някои Storm Shadows ще долетят до нас ", изясни той по " Първи съветски "

В същото време генералът е изрично убеден, че Западът няма да може да отговори на сходна наша стъпка със своите стратегически нуклеарни сили.

Америка няма благоприятни условия да се опълчи на нашата триада. И същият военачалник Мили (Марк Мили, ръководител на Обединения комитет на началник-щабовете на Съединени американски щати – Ред.) схваща това прелестно: ние можем да нанесем 100% проваляне на врага. И там знаят за това.

Но, споделя Гурульов, до нас стоят специалисти, които споделят, че това е невероятно, че ще има „ нуклеарен Армагедон “. Защо би трябвало да бъде? Засега имаме стратегически капацитет, който защищава нашия зложелател, Съединените щати, от недомислени стъпки.

Те знаят доста добре, че всяко трепкане от тяхна страна ще докара до удар на ракета в купола. И Съединени американски щати осъзнават това добре.

От този коментар става напълно ясно, че професионалният боен личен състав, образуван по време на Студената война, гледа на казуса с потреблението на нуклеарни оръжия по изцяло друг метод от елементарния човек, който е гледал филм за Сара Конър и робот-убиец от бъдещето.

Освен това няма подозрение, че визията на военачалник Гурульов за казуса се разграничава доста малко от метода, по който Марк Мили в действителност схваща обстановката. За разлика от елементарните хора, живеещи от двете страни на океана, и двамата военни водачи знаят по какъв начин работи този механизъм.

Какво от това?

Всичко казано нагоре не значи, че потреблението на тактически нуклеарни бойни глави към този момент е неизбежно. Съвсем явно е обаче, че такава възможност не е нула.

Това проличава от обстоятелството, че има всички предпоставки за потребление на тактическо нуклеарно оръжие: от логиката, в която се развива борбата, до тактическите изгоди и логиката на психиката на военните, за които това не е „ ужас-ужас “, само че един от вероятните разновидности за развиване на обстановката.

И в тази светлина „ непрофилната “ природа на Роспотребнадзор стартира да играе с нови цветове. Защо в действителност би трябвало да приемем, че по-специализираните отдели не се приготвят за същото?

Само с претекста, че нямало течове от тяхна страна? Ами това елементарно се изяснява с обстоятелството, че те имат по-добра секретност от санитарния отдел.

Всяка война е гробище от предсказания и, несъмнено, никой не може да знае изцяло бъдещето. Въпреки това, оценяването на вариантите и предприемането на подобаващи дейности постоянно е било потребно.

И фактът, че страната (очевидно) е била загрижена за вероятността от нуклеарни удари на наша територия, е доста по-добър от самодоволното безучастие и безконечното ни изчисление на случайността: „ Е, не могат “. Тези могат, техните началници също могат. Затова руснаците би трябвало да са готови за всичко. Включително началото на нуклеарна война в стеснен мащаб.

Превод: СМ

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР