Предполагам катарзисът на заместник-главния прокурор Борислав Сарафов е под въздействие

...
Предполагам катарзисът на заместник-главния прокурор Борислав Сарафов е под въздействие
Коментари Харесай

Цвета Маркова: Катарзисът на ВСС ще бъде да определи мястото и ролята си в последните събития

„ Предполагам катарзисът на заместник-главния прокурор Борислав Сарафов е под влияние на страха, който той изпитва. Такава смяна последва единствено някаква доста огромна смяна в връзките, във обстоятелствата, в настройките. От друга страна наподобява, че основният прокурор си е преброил по-правилно гласовете, което ще стане ясно в идните 10 дни. За този период е допустимо да настъпят промени, които да преструктурират аритметиката на Висш съдебен съвет. Може би това е катарзисът на Висш съдебен съвет - да се дефинира къде е неговото място и роля в събитията ". Това съобщи някогашният шеф на Комисията по сигурност на информацията Цвета Маркова Маркова в предаването „ Твоят ден " по NOVA NEWS.

Според юрист Михаил Екимджиев не би трябвало да търсим логичност - юридическа, процедурна, политическа в тези дейности (взаимните обвинявания сред основния прокурор Иван Гешев и неговия заместител Борислав Сарафов). „ В едни тоталитарни системи, каквато е и прокуратурата, каквито са и неофициалните гангстерски банди, които са я овладели, не работи институционалната логичност и писаните правила. Там работи теорията на хаоса и резултата на прокуратурата. Една крачка да се обърка и системата рухва ", сподели той и напомни въпросите с „ Осемте джуджета " и други

По думите му основният прокурор Иван Гешев е непредсказуем и към този момент евентуално носи повече вреди, в сравнение с изгоди. Той посочи, че при изявлението от тази заран на номинираната за министър председател Мария Габриел нито един път не е загатнала името на Гешев, което, съгласно него, е знак.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР