Предполагам, че читателите на КОСМОС БГ са запознати с рапъра

...
Предполагам, че читателите на КОСМОС БГ са запознати с рапъра
Коментари Харесай

Рапърът B.o.B. събира пари, за да изстреля спътник и да види дали Земята е плоска

Предполагам, че читателите на КОСМОС БГ са осведомени с рапъра B.o.B. – в случай че не с творчеството му, най-малко с неуместните му изказвания, че Земята е плоска. Поради огромната му известност той неотдавна влезе в спор не с някой различен, а с астрофизика Нийл деГрас Тайсън, създател на новата поредност “Космос ”.

B.o.B. обаче е сериозен – в този момент той желае да изстреля най-малко един сателит, с който ще потвърждава каква е същинската форма на Земята. На уеб страницата за групово финансиране GoFindMe ( информация: https://www.gofundme.com/showBoBthecurve ) той е разкрил своята акция, а в презентационното видео споделя: “Искам да изпратя един, в случай че не и повече спътници колкото се може по-далече в космоса, с цел да намеря кривината. Наистина диря кривината ”. Целта е да бъдат събрани $200 000 $. Е, за първите четири дни, откогато е открита акцията, са събрани единствено $1 771 $ (към 20:11 ч. българско време на 26-ти септември).

Дали спътникът на един от най-известните плоскоземци ще потвърди нещо? Надали – плоскоземците не биха повярвали на нищо, в случай че ще и да бъдат изстреляни в космоса и да видят Земята с очите си. Коментарът на Ashay Doshi на страницата на GoFundMe да вземем за пример е доста индикативен: “Брат, аз съм с теб. Но не можем да имаме вяра на нищо, с изключение на на сетивата си. Технологията, която ще използваш, ще накара Земята да наподобява сферична поради кривината на лещите на твоя сателит. Единственият метод да схванеш, че Земята е плоска, е да отидеш в космоса самичък и да излезеш в открития космос, тъй като прозорците на кораба също ще имат лека кривина и Земята ще е сферична. Тогава ще би трябвало да излезеш и от скафандъра си, тъй като стъклото на скафандъра ще изкриви Земята. Само тогава би видял, че Земята е фактически плоска ”.

Разбирате ли?! Нищо не е достатъчно

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР