Предпочитаме политически пред експертен кабинет. Това означава ясно носене на

...
Предпочитаме политически пред експертен кабинет. Това означава ясно носене на
Коментари Харесай

Нинова към Радев: Предпочитаме политически пред експертен кабинет

" Предпочитаме политически пред експертен кабинет. Това значи ясно носене на политическа отговорност. Тя не трябва да се размива, скривайки се зад експертен кабинет. "

Това съобщи лидерката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова при започване на новия кръг съвещания при президента преди връчването на третия мандат за сформиране на държавно управление в границите на това Народно заседание.

Така тя отговори на въпрос на Радев от политически фигури или от специалисти би трябвало да е кабинетът, съгласно вижданията на соцпартията.

Нинова, която сама е вицепремиер и министър, въпреки в оставка, посочи още, че съгласно Българска социалистическа партия министър председателят би трябвало да е от най-голямата политическа мощ в Народното събрание - " Продължаваме промяната ".

" Не бихме преговаряли с ГЕРБ и Движение за права и свободи. Бихме сложили на масата програмата, която изготвихме преди няколко седмици с Политическа партия и " Демократична България " и който припознае тази стратегия, сме подготвени да преговаряме с него ", добави тя.

Радев още веднъж повтори мрачните си прогнози и подчертава върху тематиката за газовите доставки.

" Задачата на политическата партия, която ще вземе мандата е доста комплицирана, виновна. Затова е значимо да чуем вашата формула, по какъв начин вие виждате реализирането му, с какви цели. С кого сте подготвени да влезете в разговор, с цел да се образува едно стабилно ръководство, което да взема значими решения и да се отстрани заплахата България да остане в периферията на Европа. Вашата формула е значима - дали единствено в границите на обединението или въобще с всички парламентарно показани групи. Важно е да чуем вашата настройка и подготвеност да играете дейна роля в този развой ", обърна се той към представителите на Българска социалистическа партия.

Нинова не пропусна малко минути за похвали и да спомене първото място в Европейски Съюз на България по растеж на индустриално произвеждане.

" Това държавно управление оставя България финансово постоянна. Бяхме общественият дирек на ръководството. 22 милиарда лева стигнаха до 5 млн. българи. Разбираме сложността на обстановката. заявяваме нашата подготвеност, в случай че ни връчите мандата да поставим старания, да проведем диалози с сътрудниците. За нас основата би трябвало да е програмата, кото изработихме преди седмици - Българска социалистическа партия, Политическа партия и Демократична България. Тя е извънредно съответна. Заложихме три целта - да продължим да сме обществени, вторият - постоянна стопанска система. И на трето място - безкомпромисната битка с модела на ГЕРБ и Борисов би трябвало да продължи изрично ", сподели още лидерката на Българска социалистическа партия.

Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР