Предпазливост по отношение на шансовете за сключване на бърза сделка

...
Предпазливост по отношение на шансовете за сключване на бърза сделка
Коментари Харесай

Ще има ли сделка по Brexit, какво мислят европейските министри?

Предпазливост във връзка с възможностите за подписване на бърза договорка за бракоразвод с Лондон, показват министри от Евросъюза при започване на следващата седмица, която е основна за съглашението.
Министри от оставащите 27 страни би трябвало да бъдат осведомени с ситуацията по договарянията от основният договарящ от страна на Европейски Съюз Мишел Барние. Времето преди датата за излизане на Великобритdния от общността – 29 март 2019 година се съкратява с всеки изминат ден.
“Имаме време, само че не чак толкоз доста “, сподели външният министкър на Белгия Дидие Рендерс пред кореспонденти при идването си на срещата с сътрудниците си в Брюксел, съобщи AFP.
„ Трудно е постигането на автентичен прогрес, само че се надявам това да е допустимо преди Коледа “. Министрите от Европейски Съюз не престават да чакат „ позитивен сигнал “ от Лондон.
Ако тази седмица Барние не бъде в положение да рапортува за „ съдбоносен напредък “, възможностите за ноемврийската европейска среща на върха да подпише договорка за Брекзит стартират да се изпаряват.
Мартин Каланън, младши министър на Англия в министерството за овакантяване на Европейски Съюз, също беше внимателен в изявлението си.
" Не можем да избързваме. Това е съглашение, което ще трае в продължение на доста години. Трябва да сме сигурни, че ще се оправим добре. "
Каланън обаче призна, че договорката би трябвало да бъде контрактувана в точния момент, с цел да може английският парламент и парламентите на Европейски Съюз да я одобрят преди 29 март.
Британският министър председател Тереза Мей ще бъде хазаин на седмично съвещание на кабинета във вторник, откакто заяви, че има план за съглашение за отдръпване, с цел да запознае министрите си с него.
Споразумението ще завърши сметката за развода на Лондон на стойност към 39 милиарда паунда, ще подсигурява правата на жителите и ще планува 21-месечна фаза на преход, по време на която Лондон ще съблюдава разпоредбите на Европейски Съюз.
По време на прехода английските и европейските договарящи ще стартират по-амбициозни договаряния, с цел да се спогодят за бъдещите търговски и правни връзки.
Споразумението за отдръпване би трябвало да включва " възпрепятстване " на връщането на твърда граница сред Северна Ирландия, част от Обединеното кралство, и Република Ирландия, в случай че страните не съумеят да намерят пакт за свободна търговия.
Барние трябваше да се срещне с ирландския външен министър Саймън Ковени, по-късно да се насочи към Страсбург за срещи с парламентаристи от Европейски Съюз.
" Преговорите са в доста сериозен и сензитивен стадий ", сподели Ковени преди да замине за Брюксел.
" Искаме да бъде реализирано съглашение колкото се може по-скоро, само че се изисква неотложност ", сподели той, наблягайки нуждата от " законно настоящ предпазен механизъм ".
Мей провокира яростта на своите северноирландски съдружници от Демократическата юнионистка партия (DUP)и на евроскептиците в личната си партия.
DUP поддържа нейното държавно управление и се притеснява, че ще остане в митнически съюз с Европейски Съюз.
Бившият английски външен министър Борис Джонсън остро нападна проектите на Тереза Мей като съобщи, че тя е „ на ръба изцяло да се съобщи и прикани нейните министри към непокорство.
" Вече гледаме към най-големия неуспех на английската държавност след Суец ", написа покровител на Брекзит за своя шеф „ Дейли Телеграф “.
" Дори в случай че кабинетът се разпалва - както би трябвало - това няма да промени нищо. Джо Джонсън, братът на Борис Джонсън, подаде оставка като министър на превоза в петък, като разгласи, че препоръчаното от Мей съглашение за евакуиране е " ужасна неточност ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР