Предотвратени са 6 случая на имотни измами в София, извършвани

...
Предотвратени са 6 случая на имотни измами в София, извършвани
Коментари Харесай

Група от определена социална прослойка мамела самотни възрастни за имотите им

Предотвратени са 6 случая на имотни измами в София, осъществявани от незаконна група от 10 души.

Специализираната прокуратура и ГДБОП се похвалиха с сполучливата интервенция, извършена в столичния регион " Малашевци ". Те са правили имотни измами на територията на София, като се се съсредоточили най-вече върху възрастни и самотни хора, постоянно с някаква взаимозависимост, да вземем за пример от алкохол, което ги е правело в допълнение уязвими.

Заповеди за полицейско задържане има за 5 индивида, само че се работи по още толкоз. Групата се състои от български жители от ромски генезис.

Престъпната група е работила с към 4-5 " бушони ", като присъщото е, че в предходен интервал " бушоните " също са били потърпевши от активността на незаконната група, която им е взела парцелите. Бушоните работели за тях, като получавали дребни пари. Те живеели на улицата или във фургони. Има данни, че нарушителите са затваряли за избран интервал възрастни хора и ги принуждавали с физическо и психическо принуждение да трансферират единствените и последните си парцели. По този метод върастните хора оставали на улицата да се оправят сами. Работи се по случай и за похищение и изнудване.

Ръководителите на групата към този момент са били арестувани за такива закононарушения, имат регистрация. Нито основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов, нито Гешев потвърдиха дали участниците са били към този момент осъждани и дали са рецидивисти.

Колко са били ръководителите на групата, ще стане ясно в досъдебното и правосъдното произвеждане, изясни Иванов. Иван Гешев обаче се включи с информацията за ромски барон с прякор Начо, за който няма информация да се е занимавал въобще с някаква легална активност. Гешев обаче няма да е изумен, в случай че се окаже, че той има и ТЕЛК-решение.

Имотните измами са се правили тук-там, където има ликвидни парцели и те са били с най-различна стойност.

Към сегашния миг изрично са разкрити 3 такива случая на имотни измами. Отделно 3 случая в хода на работата са били предотвратени от чиновниците на Министерство на вътрешните работи. По случая се работи повече от година. Утре следва да бъде преценено какви обвинявания да бъдат повдигнати.

Изключително грозно и безчовечен - по този начин зам.-главният прокурор Иван Гешев дефинира дейностите на десетимата от групата. Според оценката му разкритието е сегмент на битовата престъпност, присъщ за " избран вид обществена каста ". Схемата е типична за хора с невисок обществен статус.

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов посочи, че от потърпевшите лица едно е с психологични отклонения и е настанен в болница.

Според Гешев това не е първият случай на откриване на такива имотни измами, като тези закононарушения са присъщи за избран вид обществени прослойки. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР