Предоставяме на Украйна военна помощ, която ще помогне за защитата

...
Предоставяме на Украйна военна помощ, която ще помогне за защитата
Коментари Харесай

Христо Гаджев: Не предоставяме военна помощ, за да правим мили очи пред други страни

Предоставяме на Украйна военна помощ, която ще помогне за отбраната от дронове на украинските градове. Това съобщи пред NOVA ръководителят на Комисията по защита в Народно събрание Христо Гаджев.

Той разяснява и излъчването в обществените медии от депутати от ПГ на Българска социалистическа партия на закритото съвещание на Народно събрание. „ Заседанието на Народно събрание за военната помощ за Украйна беше закрито, тъй като приложенията към Проекта за решение към ратификацията са с гриф „ класифицирана информация ”. В комисия преглеждахме приложенията в елементи. Това беше логиката и на съвещанието, само че се оказа, че депутатите в зала нямат желание да разискват всъщност предложенията, които са на вниманието на Народното събрание и взеха решение да създадат сценка. Затова и след това съвещанието беше намерено “.

„ Това беше извънредно безконтролно от сътрудниците, които излъчваха закрито съвещание, в нарушаване на всички правила. имаше от други ПГ депутати, които бяха срещу сходно нещо, тъй като желаеха да разискват всъщност приложенията, само че не можаха да се изкажат, тъй като съвещанието се излъчваше онлайн ”, акцентира той.

Според Гаджев решението да дадем оръжие на Украйна е закъсняло. „ Повечето страни от Европейски Съюз и страни от НАТО към този момент дават помощ на Украйна, тъй като тя е жертва на експанзия. Терминът, че небето над България остава предпазено, след решението да предоставим оръжия на Киев, значи, че не сме дали оръжия, които биха понижили българските качества да пазиме и териториалната целокупност и въздушното пространство над България ”, акцентира той.

Депутатът беше безапелационен, че не предоставяме военна помощ, с цел да „ вършим благи очи пред други страни и това не е метод да се покажем пред нашите съдружници и сътрудници ”. „ Правим го, тъй като би трябвало да подпомогнем страната на жертвата. Ние предоставяме оръжия, които ще подкрепят отбраната от дронове на украинските градове. Това е нещо от изключителна значимост за тях ”.
Източник: newsbg.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР