Предоставената хуманитарна помощ ще бъде транспортирана с финансово съдействие от

...
Предоставената хуманитарна помощ ще бъде транспортирана с финансово съдействие от
Коментари Харесай

Правителството прие решение за предоставяне на хуманитарна помощ на Турция и Сирия

Предоставената филантропична помощ ще бъде превозена с финансово подпомагане от Европейската комисия

Министерският съвет на Република България одобри Решение за безплатно даване на филантропична помощ на Република Турция, съобщи Българска телеграфна агенция.

Във връзка с поисканата от държавното управление на Република Турция интернационална филантропична помощ, по линия на Механизма за гражданска отбрана на Европейския съюз със известия от ERCC (Emergency Response Coordination Centre - Координационен център за реакция при изключителни обстановки на ЕС), на страната се дава филантропична помощ, както следва:

Хуманитарната помощ, предоставена от Министерството на вътрешните работи, е на стойност от 1 599 569,84 лева и включва палатки, сгъваеми маси, пейки и стилове мобилни климатици, шалтета, одеяла, възглавници, чаршафи и калъфки за еднократна приложимост, пликове за одеяла, походни кревати, термо одеяла. Помощта включва и фургони за жилищни потребности с разнообразни размери.

Министерският съвет на Република България одобри също по този начин Решение за безплатно даване на филантропична помощ на Сирийска Арабска Република.

Във връзка с поисканата от държавното управление на Сирийска Арабска Република, интернационална филантропична помощ, по линия на Механизма за гражданска отбрана на Европейския съюз със известия от ERCC (Emergency Response Coordination Centre - Координационен център за реакция при изключителни обстановки на ЕС), на страната се дава филантропична помощ, както следва:

Хуманитарната помощ предоставена от Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ - Министерство на вътрешните работи и Българския Червен кръст е на стойност от 90 294,24 лева и включва: палатки, одеяла, комплекти долни дрехи, калъфки.

В сходство с задействания Механизъм за гражданска отбрана на Европейския съюз, безплатно предоставената филантропична помощ ще бъде превозена с финансово подпомагане от Европейската комисия.

Решенията са признати неприсъствено.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР