Предложихме тази среща с ясното съзнание, че двете най-големи групи

...
Предложихме тази среща с ясното съзнание, че двете най-големи групи
Коментари Харесай

ГЕРБ към ПП: Можем заедно да търсим решенията

Предложихме тази среща с ясното схващане, че двете най-големи групи в българския парламент сме натоварени с най-вече упования. Трябва да имаме опция за разговор в Народното събрание и да търсим реализиране на базов консенсус по предпочитаните политики. Това съобщи ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова при започване на срещата сред и " Продължаваме промяната ".

Тя добави, че е време да се завърши с опълчването на предизборните акции и да стартира да се търси консенсус.

Готови сме в този състав да водим разговор по избрани от вас като значими точки и политики, както и се надяваме, че ще се срещнали с нашите цели в предизборната стратегия. Според нас е редно да търсим благоприятни условия България да се възвръща от рецесиите. И бихме желали тази среща да е метод за показ през обществото, че можем да приказваме без опорки, без клишета и без заклинания, а намерено, ясно и съответно, разяснява Атанасова.

По думите ѝ двете обединения към този момент имат консенсус по въпросите с участието на България в Еврозоната и Шенгенското пространство, както и по законопроектите, нужни по Плана за възобновяване и резистентност.

Атанасова означи, че законопроекта за КПКОНПИ също е в дневния ред на, припомняйки, че той към този момент е получил поддръжката на партията в парламентарните комисии по правораздаване и вътрешен ред. Тя също по този начин изрази готовността на ГЕРБ-СДС за промени в региона на правораздаването.

По отношение на опазването на здравето би трябвало да се ангажираме всички. Въпросът със заплащането на българските медици е достигнал точка, в която се афишират безмълвни митинги. Този въпрос чака решението на политиците, уточни Десислава Атанасова.

Атанасова бе безапелационна, че двете обединения могат да търсят решенията дружно. Не пропусна обаче да означи и кои тематики липсват измежду предпочитаните на Политическа партия.

Ще ми се когато водим диалозите за политики, да сложим на фокус и тематиката за сигурността. Отсъства и тематиката за българското земеделие, това също би трябвало да е в дневния ред. Темата за културата, за спорта, за туризма, за районното развиване... Трябва посредством напредък в инфраструктурата да обвържем вложенията в България с една развита инфраструктурна среда. Нека това да бъде първата ни среща, която ще изрази базов консенсус и след това да работим в по-широки или по-тесни експертни групи, с цел да се види кое е допустимо и кое не, без да оставаме настрани тематиката за обществената политика, за приходите на младите фамилии и поддръжката за най-възрастните хора, обясни Атанасова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР