Предложихме промяна в Закона за ратифициране на Споразумението между България

...
Предложихме промяна в Закона за ратифициране на Споразумението между България
Коментари Харесай

Катерина Граматикова: В момента на фронта в Украйна няма нито един елемент от военнотехническата помощ от България

Предложихме смяна в Закона за одобрение на Споразумението сред България и Украйна, която да анулира правото на Министерски съвет еднолично да подписва анекси по съглашението. Това сподели заместник-министъра на защитата Катерина Граматикова на конференция на политическото и военно управление на Министерство на защитата, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус " .

" Министерство на защитата в никакъв случай не си е мислило, че Народното събрание ще бъде изолирано от този развой. Предстои предлагането на Министерство на защитата да бъде импортирано в Министерски съвет, оттова и в Народното събрание. Настоящият ред беше направен за да се запълни " правна дупка ", само че поради терзанията на някои партии, се отстранява този ред и всички следващи дейности по отношение на решението за военна помощ ще бъдат предоставени на Народното събрание ", сподели Граматикова.

Заместник-министърът на защитата Катерина Граматикова акцентира, че сега на фронта в Украйна към момента няма нито един детайл от военнотехническата помощ от България.

" Министерство на защитата извършва и ще извършва всяко решение на Народното събрание, в това число и работата със съдружниците ни по обезпечаване на заместваща техника. Това са мудни процеси, те са иницирани и са в ход ", уточни Граматикова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР