Предложеният от Има такъв народ“ референдум за смяната на формата

...
Предложеният от Има такъв народ“ референдум за смяната на формата
Коментари Харесай

Републиканци за България за референдума на Слави: Време е шоуто да излезе от политиката

Предложеният от „ ИТН “ референдум за промяната на формата на ръководство на страната с президентска република е в цялостен прорез с Конституцията на България. Това се споделя в публична позиция на Политическа партия „ Републиканци за България “.

„ Както е известно, оповестяването на „ президентска република “ става не с референдум, а единствено и само с решение на Велико Народно заседание. Подобно предпочитание от страна на Слави Трифонов и партията му - Има Такъв Народ, демонстрира очевидна юридическа и политическа непросветеност, както и непознаване на главния закон на републиката. “ - показват от партията.

Ето какво още се споделя в позицията на „ Републиканци за България “:

„ Смятаме, че сходна концепция е искрено популистка и демонстрира същинското „ равнище “ на самата партия, даже след присъединяване на нейни представители в 46 и 47-мото Народно събрание, както и в съдружното държавно управление на Кирил Петков и служебния кабинет на Гълъб Донев. Опасяваме се, че настояването за референдум, който да трансформира България в президентска република е явна операция, която цели да компенсира отливът от електорална поддръжка на партията на Слави Трифонов и обслужва ползите само на настоящия президент Румен Радев и неговото обграждане, което не един път до в този момент отправяше послания за несъстоятелността на съществуващите у нас партии, преследвайки безспорно тяхното денонсиране.

От Републиканци за България питаме: Каква президентска република Има Такъв Народ се стреми да бъде открита у нас - по западния, либерален модел с неприкосновени пълномощия на парламент, или по източния тоталитарен и олигархичен, в който страната се ръководи от деспот?

Някои политици и политически сили трансфораха ръководството на страната ни в шоу, само че е време шоуто към този момент да излезе от политиката, а неговите очевидни и подмолни клакьори да престанат да му ръкопляскат. От всичко това страда само и единствено българският гласоподавател.

Политическа партия „ Републиканци за България “ още един път предизвестяваме: насрочването на референдум „ за “ или „ срещу “ президентска република ще бъде очевидно нарушаване на Конституцията на Р България и основателите на сходно начинание ще би трябвало да понесат своята отговорност през законите на страната. Държавното ръководство на България един път към този момент беше променено с противоконституционен референдум. Да не позволяваме това да се случи още веднъж! “
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР