Предложеният бюджет на Столична община за 2024 година има много

...
Предложеният бюджет на Столична община за 2024 година има много
Коментари Харесай

БСП-София: Бюджетът на Терзиев има недостатъци, а той избяга при първите въпроси

Предложеният бюджет на Столична община за 2024 година има доста дефекти. Това разяснява ръководителят на Българска социалистическа партия - София и на групата на социалистите в СОС Иван Таков след провалената работна среща на кмета Васил Терзиев с политическите групи в СОС. На нея столичният градоначалник трябваше да показа бюджета и да го разиска с общинските съветници. Това обаче не се случи, защото кметът Терзиев си потегли от срещата, без пояснения след първите въпроси към него.

„ Кметът и администрацията му още веднъж ни изгубиха времето, разяснява Иван Таков. - Съжалявам, че ни се наложи да присъстваме на сходен панаир. Държавните и публичните длъжности са за пораснали момчета и девойки, които знаят и могат да работят за хората. И не се сърдят, когато им задават неуместни въпроси. Като да вземем за пример построяването на какъв брой детски градини са планувани в бюджета за 2024 година и за какво спортът е изцяло изключен ".

Иван Таков добави, че общинските съветници от групата на Местна коалиция " Българска социалистическа партия за България " имат готови редица въпроси по предлагането на кмета Терзиев и неговия екип за бюджет на Столична община за 2024 година.

„ Очаквахме, че ще проведем градивна среща, ще беседваме и ще спорим по съответни тематики в полза на жителите, сподели той. - Въпреки че имахме по-малко от 24 часа, с цел да се срещнем с оферти бюджет, ние го направихме. Имахме и съответни оферти, които искахме да обсъдим с всички политически групи. Защото има в действителност ужасно доста работа по този бюджет. В него има доста дефекти, които би трябвало да бъдат отстранени. Разбира се, всички въпроси и забележки, които имаме, ще ги представим на кмета и на неговата администрация в писмен тип. След това ще ги покажем и на жителите. И ще настояваме нашите корекции да бъдат направени и предложенията ни да бъдат включени в Бюджет 2024 на Столична община ".

Заместник-председателят на групата на Местна коалиция " Българска социалистическа партия за България " Ваня Григорова добави, че е изключително тревожно закриването на съвещанията и срещите за жителите, с цел да не могат те да видят дали определените от тях представители пазят ползите им.

„ Нашата група има редица въпроси към по този начин показания ни бюджет, сподели тя. - За страдание, кметът Терзиев и неговият екип не разрешиха жителите да проследят срещата и да схванат позициите на обособените групи. А в презентацията на бюджета бяха записали, че следват правилото на бистрота при правенето, разискването и приемането му “.

Ваня Григорова означи, че бележките на групата на социалистите се отнасят до разнообразни браншове в Столична община - превоз, опазване на здравето, в част от финансовата стратегия...

„ Има филиали на Столична община, които не са обезпечени със средства за тази година за поправки и оперативна активност. Има общински чиновници в районните администрации, които от една година упорстват за увеличение на трудовите им хонорари, само че такова нещо не виждаме в този момент в бюджета. Има очевидни неточности в по този начин оферти ни бюджет. Липсват към 90 милиона лв. от държавната дотация за градски превоз. Не виждаме средствата за нарастване на заплатите, които бяха обещани през вчерашния ден на синдикатите на транспортните служащи след срещата им с кмета Терзиев. Тоест, това, което ни е препоръчано, е чист пиар, неподплатен нито със записаното в бюджета, нито с държанието и процедурите, които следват при провеждането на срещи и съвещания. Опасяваме се, че кметът Васил Терзиев към момента не е осъзнал, че се намира в обществена институция, а не в корпорация, в която може да размахва пръст, да изключва и да включва камери, когато на него му е преференциално ".


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР