Предложението за освобождаването на Емил Петров беше направено от и.ф.

...
Предложението за освобождаването на Емил Петров беше направено от и.ф.
Коментари Харесай

Братът на Пепи Еврото е уволнен от зам.-шефското място на столичн...

Предложението за освобождението на Емил Петров беше направено от и.ф. ръководителя на АП-София Емилия Русинова, която другояче също е зам.-шеф на тази прокуратура.

 

Прокурорската гилдия през днешния ден единомислещо го поддържа като на съвещанието стана ясно само, че Петров е изпратил мнение във връзка предлагането, в което по информация на „ Лекс “ показва противоречие с него. Той беше преназначен за редови прокурор в АП-София.

 

Предложението на Емилия Русинова е във връзка със сформирането на нов управителен екип и идни ограничения за възстановяване на работата на АП-София, написа " Лекс``. 

 

Емил Петров беше назначен за заместител на апелативния прокурор на столицата през февруари 2020 година Преди това две години беше зам.-градски прокурор.

 

Преди седмица брат му Петьо Петров беше задочно изпратен на съд за документа машинация в изключително огромни размери, представляваща изключително тежък случай. Обвинението е обвързвано със случая „ Осемте джуджета “.

Става дума за конфискуваните големи суми пари, злато и скъпи монети от Илия и Явор Златанови. Според обвиняването Петров е употребявал осем фактури, на които бил притурен тип, че са издадени от немска компания, както и контракт за даване на пари за отговорно бранене. На този контракт бил притурен тип, че е подписан от Явор Златанов и че той е получил за отговорно бранене 650 000 евро от Димитър Ламбовски.

 

Прокуратурата твърди, че с тези подправени документи Петьо Петров е получил 147 монети на обща стойност над 106 000 лв. и едно златно еднокилограмово кюлче за близо 110 000 лв., благосъстоятелност на Златанов, както и 550 000 евро на роднините му, като общата стойност на имуществото е оценена на над 1,3 млн. лева

 

По проблема „ Осемте джуджета “ има още няколко каузи, а Петьо Петров е в неопределеност от над година.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР