Вижте цялата позиция на НР на ДСБ относно изявления на

...
Вижте цялата позиция на НР на ДСБ относно изявления на
Коментари Харесай

ДСБ отговори на Военното разузнаване - дава начаалника му на прок...

Вижте цялата позиция на НР на ДСБ по отношение на изказвания на СВР:

 

" Бригаден военачалник Венев,

 

Обръщаме се към Вас по отношение на изпратена позиция на Служба " Военно разузнаване " до медиите за подаден от нея сигнал до прокуратурата, ДАНС и ГДБОП против народния представител Стоян Михалев по отношение на направени от него изявления в студиото на " Денят стартира с Георги Любенов " в ефира на Българска национална телевизия тази заран, 29 юни 2024 година

 

Това е втори случай, в границите на седмица, в който Служба " Военно разузнаване " се използва нападателно политически против народни представители от ПГ на " Продължаваме промяната-Демократична България ". Очевидно след прокурата, Министерство на вътрешните работи и ДАНС, СВР се трансформира в новата бухалка на скритата страна.

 

Припомняме на бригаден военачалник Венелин Венев, че според член 11 от Закона за военното разузнаване - " на военното разузнаване не може да се разпореждат задания от вътрешнополитически темперамент. То не събира, не обработва, не проучва и не съхранява информация от вътрешнополитически темперамент ".

 

В този смисъл, считаме че ангажирането на службата, от страна на нейния началник, с несвойствени за активността й задания, е жестоко потъпкване на престижа й и корист с власт.

 

С актуалното изказване обществено сезираме Военна прокуратура на Република България да образува следствие против бригаден военачалник Венев за осъществено длъжностно военно закононарушение по член 387 от Наказателен кодекс, състоящо се в корист с власт.

Припомняме на бригаден военачалник Венелин Венев и неговите политически кукловоди, също по този начин, че според член 69 от Конституцията на Република България - " народните представители не носят наказателна отговорност за изказаните от тях отзиви и за гласуванията си в Народното събрание ".

 

Накрая, показваме за следващ път своята позиция, че няма да се откажем от програмата си за промяна на службите за сигурност, нуждата от която става все по-наложителна. "

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР