Това мнение изрази в ефира на предаването Лице в лице

...
Това мнение изрази в ефира на предаването Лице в лице
Коментари Харесай

Христо Панчугов: Очевидно Борисов се опасява от кабинет, подкрепе...

Това мнение изрази в ефира на предаването " Лице в лице " по bTV политологът Христо Панчугов във връзка с проектокабинета на ГЕРБ-СДС.

 

Специалистът бе безапелационен, че Бойко Борисов има чувството, че държавното управление би трябвало да се случи от единствено себе си.

" Имаше някакви срещи, които бяха чисто официални, напълно за отблъскване на номера, опозицията даже отхвърли да дефинира очевиден дневен ред. Не може да се подхожда по този метод. Нека да припомня, че мандатът на депутатите е персонален - всеки гласоподава по съвест. Всички се държат, сякаш това, което се следи, е един цирк. Наблюдаваме някаква подигравка на политически развой. Трябва да почнем да виждаме повече вдишване на отговорност. Около какво ще е гласуването в сряда, бих желал да попитам? Какво имената на министрите, защо тъкмо ще се гласоподава кабинет на малцинството? ", попита специалистът.

 

Политологът Любомир Стефанов на собствен ред сподели, че Народното събрание е място, където се реализират договорености.

" Той е излъчен от жителите на страната. Когато ние изпълняваме 6 пъти поред задължението си - да се самоуправляваме - държавниците ни не престават да се държат като шефове на фенклуб. В един миг ще потърсим отговорност на тези хора. Какво работят политиците най-после? Правят сякаш някакъв ремонт на Конституцията, който в действителност е връщане в 9-та глуха. Къде е тази предизборна стратегия, в която се показва по какъв начин се влиза в еврозоната? Въртим се в обаян кръг ", счита анализаторът.

 

Панчугов добави, че явно единственият вероятен политически диалог не се случва и по този начин и няма да се случи.

" От това страда българското общество. Перспективата за това ние да стартираме да излизаме от политическата рецесия се отдалечава, сякаш. Тези 100 дни в действителност са опит да се отсрочи неизбежното. Ако забележим кабинет, който мине с трикове, ние ще забележим един кабинет, който ще се пробва да се дистанцира непрекъснато от поддръжката, която получава. И в този кабинет явно не може да се води естествен диалог и той е непрекъснато под опасността на някакви псевдопопулистки течения ", посочи той.

 

Политическият анализатор Георги Харизанов пък означи, че или ще има държавно управление на малцинството с ясна политическа поддръжка, или просто ще отидем на следващи избори.

" На никой не му се върви на избори. Борисов сподели, в случай че нямаме законна поддръжка, ще подадем оставка. Това отново е връщане към действителността ", акцентира той.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР