Германия победи Дания с 2:0 и стана вторият отбор, който

...
Германия победи Дания с 2:0 и стана вторият отбор, който
Коментари Харесай

Германия елиминира Дания и продължава на четвъртфиналите на Евро 2024

Германия победи Дания с 2:0 и стана вторият тим, който се класира за четвъртфиналите на Европейското състезание по футбол, на което е хазаин. По-рано през днешния ден Швейцария отстрани защитаващия купата си отбор на Италия с 2:0 и стана първият четвъртфиналист в шампионата, съобщи Българска телеграфна агенция.

Възпитаниците на Юлиан Нагелсман стигнаха до триумфа с голове от дузпа на Кай Хаверц в 53-ата минута и на Джамал Мусиала в 68-ата. В спор за място на полуфиналите Германия ще играе с спечелилия от дуела сред Испания и Грузия, а Дания напуща конкуренцията.

Двубоят беше извънредно трагичен, по една попадение за двата отбора бяха анулирани след интервенция на системата за видеоповторение (ВАР), а срещата даже беше прекратена през първото полувреме поради гръмотевична стихия и пороен дъжд в Дортмунд.

Германците започнаха доста динамично и още в третата минута техен гол беше анулиран поради нарушаване. Нико Шлотербек скочи най-високо при центриране от корнер и с глава насочи в мрежата на Каспер Шмайхел. Реферът Майкъл Оливър обаче отсъди фаул в офанзива и попадението не беше зачетено.

Последваха нови мощни минути за домакините. Йозуа Кимих шутира от междинна отдалеченост и принуди Шмайхел да избави с една ръка. След това Шлотербек, Кай Хавертц и Роберт Андрих не съумяха да преодолеят вратаря на Дания.

Едва в 20-ата минута Кристиан Ериксен имаше късмет, само че Антонио Рюдигер блокира удара му с тяло.

В 33-ата минута над срещата над Дортмунд се изви гръмотевична стихия с пороен дъжд, която принуди основния арбитър Майкъл Оливър краткотрайно да прибере двата отбора в съблекалнята.Срещата беше възобновена към 20 минути по-късно.

Веднага по-късно Кай Хавертц получи ужасно центриране, само че ударът му с глава бе отразен от Шмайхел.

В края на полувремето Расмус Хьойлунд имаше две чудесни благоприятни условия, само че не съумя да преодолее Нойер.

В началото на второто полувреме Дания поведе в резултата. След центриране в наказателното поле стана меле, при което Йоаким Андерсен насочи топката в мрежата на Нойер. Радостта му обаче не продължи дълго, защото Майкъл Оливър разбра от своите сътрудници от ВАР, че бранителят е бил в състояние на засада и анулира попадението.

Секунди по-късно системата за видеоарбитраж още веднъж се намеси. Реферът отсъди дузпа поради игра с ръка на Йоаким Андерсен в наказателното поле. Кай Хавертц застана зад топката и преодоля Шмайхел за 1:0.

В 58-ата минута Кай Хаверц имаше опция да направи 2:0 след отлична офанзива на Бундестима, само че след неговия удар топката мина настрана от вратата на противника.

Все отново домакините стигнаха до втори гол в 68-ата минута. Джамал Мусиала се разписа с изстрел по земя след неточност в защитата на Дания.

В 83-ата минута резервата Никлас Фюлкруг можеше да се разпише, излязъл самичък против вратаря, само че Шмайхер избави.

В края на дуела второ попадение на Германия беше анулирано поради засада на влезлия като запаса Флориан Виртц.

Среща от осминафиналите на Европейското състезание по футбол:

Германия – Дания – 2:0 (0:0)

Голмайстори: 1:0 Кай Хаверц 53 дузпа, 2:0 Джамал Мусиала 68

Стадион " BVB Stadion " (Дортмунд), фенове 61 322

основен арбитър: Майкъл Оливър (Англия)
помощник-съдии: Стюърт Бърт и Дан Кук (Англия)

жълти картони:

за Германия - Юлиан Нагелсман (извън терена)

за Дания - Каспер Хюлман (извън терена), Йоаким Меле, Александър Ба, Йоахим Андерсен

състав на Германия: Мануел Нойер, Йозуа Кимих, Антонио Рюдигер, Нико Шлотербек, Давид Раум, Тони Кроос, Роберт Андрих (64-Емре Джан), Лерой Сане (88-Валдемар Антон), Илкай Гюнндоган (64-Никлас Фюлкруг), Джамал Мусиала (81-Флориан Вирц), Кай Хаверц

състав на Дания: Каспер Шмайхел, Андреас Кристенсен (81-Якоб Брун Ларсен), Йохим Андресен, Яник Вестергор, Александър Ба (81-Виктор Кристиансен), Томас Дилейни (69-Кристиан Норгорд), Пиер-Емил Хьойберг, Йоаким Меле, Расмус Хьойлунд (81-Йонас Винд), Кристиан Ериксен, Андреас Сков Олсен (69-Юсуф Поулсен)

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР